Maibritt Saerens’ klimakamp: Det gør mig stolt

Maibritt Saerens’ søn fik hende til at tage klimakampen seriøst.

Det er 20 år siden, at Maibritt Saerens fik sit folkelige gennembrud som Søs i 'Krøniken', og siden har hun delt sin tid mellem at spille skuespil, blandt andet i den norske Netflix-serie 'Julestorm', og så at undervise.

Artiklen fortsætter under videoen med Peter Mygind...

Men den vigtigste rolle i Maibritts liv er dog som mor til de 12-årige tvillinger, Roberto og Annabelle. At være mor til børn i vores tidsalder har givet Maibritt et nyt hjerteblod, nemlig at lave klimateater.

LÆS OGSÅ: Amalies mor: Har ikke talt med Amalie i 5 uger

Maibritt til en
filmpremiere
med Roberto
og Annabelle
i 2018, hvor
tvillingerne
var syv år.
Maibritt til en filmpremiere med Roberto og Annabelle i 2018, hvor tvillingerne var syv år.

– Da min søn, Roberto, var to år gammel, så han en film om isen, der smelter, og byer, som bliver oversvømmet. Han forstod det ikke helt. Men et halvt år efter vågnede han en nat skrigende op fra et mareridt, hvor jeg løb ind til ham og spurgte: ”Roberto, hvad er der?”, og så sagde han de gyldne ord: ”Mor, mor, er det rigtigt, at jorden bliver oversvømmet?”, fortæller Maibritt, 53, og fortsætter:

– Han sagde det med sådan en desperation, som på en måde burde være i vores alles bevidsthed hvert eneste øjeblik.

Robertos oplevelse fik sat gang i Maibritts kreativitet.

LÆS OGSÅ: 'Bachelor'-babe indrømmer: Sådan snød hun alle

Det ser uskyldigt
og romantisk ud, når Josefine
Sundby byder Dan Sommerdahl sit
jordbær, men der er ugler i mosen.
Det ser uskyldigt og romantisk ud, når Josefine Sundby byder Dan Sommerdahl sit jordbær, men der er ugler i mosen.

– Så læste jeg ALT om klimaet, og sammen med to andre lavede jeg den første klimaforestilling 'No Planet B'. Jeg har lavet tre klimaforestillinger med fuldstændig galimatias-humor, en masse krop og en masse isterninger, og vi har turneret landet rundt med dem. Det er noget af det, jeg er allermest stolt af, slår Saerens fast.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-stjerne skal giftes: Sådan friede han

Den indre drengerøv

I øjeblikket kan hun opleves som kystvagten Josefine Sundby, i TV 2 Charlieserien 'Sommerdahl', hvor hun spiller Dan Sommerdahls nye kærlighed.

Med den rolle fulgte en oplevelse ud over det sædvanlige.

LÆS OGSÅ: Astronautens hjertesag: Vi skal passe på

– Det var fedt at lave speedbådscenerne. Det er en ordentlig båd med masser af hestekræfter, så jeg tog speedbådkørekort, inden vi gik i gang med optagelserne. Jeg siger dig, at det rykker i den, når man giver den gas. Så det var en fest, fortæller Maibritt Saerens med strålende øjne og et kæmpe smil.

– Jeg underviser skuespillere
i kamerateknik, så det er fedt
at spille roller en gang imellem
og se, at det, jeg lærer fra mig,
faktisk fungerer, fortæller Maibritt.
– Jeg underviser skuespillere i kamerateknik, så det er fedt at spille roller en gang imellem og se, at det, jeg lærer fra mig, faktisk fungerer, fortæller Maibritt.

– En af grundene til, at jeg sagde ja til rollen, var, at jeg kunne få lov at leve min indre drengerøv ud. Den anden grund var, at jeg kender holdet bag 'Sommerdahl', som er et både menneskeligt, men også teknisk skønt, hold. Jeg underviser jo i kamerateknik for skuespillere, så det med stadig at arbejde med mine teknikker og se, at det virker, det var også en grund.

LÆS OGSÅ: ‘Bachelorette’-fyre skrev sang under optagelserne: Nu bliver den udgivet

Ud over at undervise skuespillere, har Maibritt firmaet Power Act, hvor hun blandt andet underviser politikere og topledere i at brænde igennem på et kamera på få sekunder og blive lyttet til.

LÆS OGSÅ: Mia Helene Højgaards store udfordring: Gravid på prøve