Astronautens hjertesag: Vi skal passe på

Det gælder om at passe godt på den sårbare planet.

Mottoet ”What you love, you will protect” (Det du elsker, vil du beskytte, red.), var hovedbudskabet, da København Zoo for nylig holdt pressemøde, for at markere den danske astronaut Andreas Mogensen, 46, nye rolle som ambassadør for WILD Nature Foundation stiftet af naturfotograferne Helle og Uri Løvevild Golman.

LÆS OGSÅ: Mette fik sit kys: Afslører hemmelig aftale med produktionen

Artiklen fortsætter under videoen fra Royal Run...

– Fondens motto passer perfekt med det, jeg og andre astronauter oplever, når vi ser jorden fra rummet. For vi ved om nogen, at der kun er den ene og sårbare planet, så det gælder om at passe godt på den, sagde den danske astronaut.

Astronauter vokser mellem seks og syv centimeter
i rummet, da rygsøjlen forlænges, men det aftager,
når de lander på jorden igen, fortalte Andreas Mogensen og fik auditoriet til at grine.
Astronauter vokser mellem seks og syv centimeter i rummet, da rygsøjlen forlænges, men det aftager, når de lander på jorden igen, fortalte Andreas Mogensen og fik auditoriet til at grine.

LÆS OGSÅ: Mette indrømmer: Jeg havde først valgt en anden

Andreas Mogensen skal blandt andet hjælpe WILD Nature Foundation under sin næste rummission til august på Den Internationale Rumstation, ISS, hvor han skal arbejde i seks måneder.

– Jeg har et lille håb om at bruge min sparsomme fritid på at fotografere de områder, som Helle og Uri har dokumenteret som naturfotografer, og supplere med billeder fra rummet, fortæller Andreas Mogensen.

LÆS OGSÅ: Nicolas Kiesa er blevet forlovet

Udover at hjælpe fonden skal Andreas Mogensen også teste rumudstyr og på rumvandring.

Der er håb

Helle og Uri Løvevild Golman gav deres nye ambassadør en ”Rumkugle” i epoxy til rumrejsen som symbol på biodiversitet, hvor der var en sneuglefjer og
Isua-sten fra Grønland samt en bi og diverse plantearter støbt i kuglen.
Helle og Uri Løvevild Golman gav deres nye ambassadør en ”Rumkugle” i epoxy til rumrejsen som symbol på biodiversitet, hvor der var en sneuglefjer og Isua-sten fra Grønland samt en bi og diverse plantearter støbt i kuglen.

Selvom den danske astronaut og stifterne af fonden har hver deres måde at dokumentere klodens skrøbelighed på via fotografi, så ønsker begge parter at øge opmærksomheden på klimaet og beskyttelsen af verdens vilde dyre- og naturliv for netop at gøre en forskel, for den verden, de elsker.

Med til pressemødet var astonautens mor, Lisa Bjerregaard.
Med til pressemødet var astonautens mor, Lisa Bjerregaard.

– Ja, der er krise og klimaændringer, som vi skal tilpasse os, men der er ikke nogen grund til at miste håbet. Vi har evnerne til at løse problemerne gennem forskning. Det kræver også, at særligt den unge generation er optimistiske, tror på fremtiden og har lyst til at investere i uddannelser inden for naturvidenskab, så de kan være med til at løse opgaven, fortalte Andreas Mogensen afslutningsvis.

LÆS OGSÅ: Takkede først 'nej' til Sofie Linde