Jes Dorph-Petersen
Jes Dorph-Petersen

Jes Dorph-Petersen arbejdsløs igen: Aldrig rart at være på røven

De seneste par år har været hårde ved den tidligere tv-vært.

Jes Dorph-Petersen har mistet sit job hos DK4, hvor han i 2023 stod i spidsen for programmet 'Vi elsker fodbold'.

Det bekræftede han først overfor Ekstra Bladet, og til HER&NU sætter han nu ord på, hvorfor fodboldprogrammet - for nu - er fortid på kanalen.

LÆS OGSÅ: Fødselsdag gik helt galt: 'Årgang 20'-Louie endte på hospitalet

Artiklen fortsætter under videoen.

- Der er ikke noget som helst dramatisk eller usædvanligt i det, der er sket. Det er jo ene og alene, fordi DK4, ligesom så mange andre i branchen, skal spare, og så skærer de ned på eksterne medarbejdere, lyder det fra Jes Dorph-Petersen, som tilføjer:

- Selvfølgelig er det ærgerligt. Det kunne da være sjovt, hvis vi kunne have fundet en måde at fortsætte på, men sådan er det jo.

Den tidligere tv-vært har altså ikke haft et arbejde på hånden siden begyndelsen af december, hvor det sidste program af 'Vi elsker fodbold' blev optaget. Men det passer ham ganske fint.

- I min alder og med det, jeg har været igennem, så har jeg det ikke sådan, at jeg skal have et job hele tiden og hver uge. Det er ikke et mål for mig i sig selv at have et job. Det er sgu meget rart, faktisk, at have en periode, hvor jeg puster lidt ud, forklarer Jes.

LÆS OGSÅ: Babylykke: Rasmus Seebach afslører kønnet

Med langt de fleste job hører der også en lønseddel med - og sådan en har han måttet undvære de forgangne måneder.

- Det er selvfølgelig irriterende, at man ikke tjener nogle penge - det kunne jeg da godt tænke mig at gøre. Men jeg må jo klare mig, for det jeg har, og så må vi se, hvad der dukker op ude i fremtiden, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Mia Højgaard tilbage i populær TV 2-serie: Fik hjælp af kollegerne

Selv joker han med, at planen for nu er at vinde Klasselotteriet - men det er der jo som bekendt ingen garanti for, hvorfor Jes altså på andre måder må få pengene til at strække.

- Uden, at jeg skal belaste folk med min privatøkonomi, så kan vi godt få det til at hænge sammen derhjemme, hvis vi tænker os om og lader være med at rejse til Maldiverne, fortæller han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Hjalmer ramt af dødsangst: Min mor har virkelig prøvet at passe på mig

- Det er klart, at det også har ramt mig økonomisk, det her. Jeg må jo klare mig, for det jeg har, og det går sgu nok. Men det er aldrig rart at være på røven.

Hvad, der skal ske i fremtiden, er endnu i det uvisse for Jes Dorph-Petersen, der dog kan afsløre, at han godt kunne finde på at begive sig ud i at skrive et par bøger. En biografi samt en nøgleroman om sin tid i mediebranchen, der har budt på alverdens store begivenheder og oplevelser.

For nu får han tiden til at gå med at læse en masse bøger, gå ture samt at dykke ned i bandet The Doors' historie.

- Selvom jeg har haft travlt på arbejdet gennem mit liv, og der har været fart på, så bliver jeg ikke rastløs af ikke at have noget særligt at lave. Jeg nyder også bare ro, lyder det fra Jes, som tilføjer:

LÆS OGSÅ: Jens Jacob Tychsen spillede med ødelagt ben: Glæden forsvandt

- Det, jeg har været igennem med den her TV 2-sag har også drænet mig for nogle kræfter. Den har været hård ved mig og mine nærmeste, og det er ikke noget, jeg piver over, det er bare en konstatering. Så derfor har jeg det også fint med, at der er ro på det.