Clara Nedergaard er blevet student: Jeg har aldrig fået 10- og 12-taller

En god karakter afhænger af meget mere end tallet, mener 'X Factor'-stjernen.

Clara Nedergaard, der i foråret tonede frem på skærmen i 'X Factor', er nyudklækket student.

Men det har ikke altid ligget i kortene, at hun en dag skulle stå med en studentereksamen under armen, fortæller hun til HER&NU/Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Sengeliggende sommer: Jada aflyser alt

- Jeg har aldrig fået 10- og 12-taller, det har i hvert fald været et sjældent syn. Både i folkeskolen og på gymnasiet har mine standardkarakterer været 02, 4 og 7, hvilket jeg stadig er stolt af, fordi hverken jeg selv eller specielt mange andre havde regnet med, at jeg kunne gennemføre gymnasiet, fortæller hun og mindes, hvordan hun siden folkeskoletiden har måttet lægge ører til kække kommentarer om, hvordan hun havde tænkt sig at klare de tre år på skolebænken.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-par taler ud om graviditeten

Clara Nedergaard understreger, at en flot karakter i hendes øjne er den højeste karakter, der er inden for rækkevidde, når man kigger på kompetencer og niveau, hvorfor 4 kan være akkurat lige så godt som 12.

'X Factor' over skole

Claras medvirken i 'X Factor' har, trods en masse fravær, ikke været udslagsgivende på hendes karakterblad. Men ønsker man lutter topkarakterer, anbefaler hun ikke at tilmelde sig det populære underholdningsprogram.

- Det kan godt lade sig gøre, at man kan lave sine afleveringer imens man er med i programmet, men når man er derovre vil man faktisk bare gerne nyde sin tid med de dejlige mennesker, fortæller Clara og tilføjer:

- Jeg har været heldig at mine lærere ikke har presset på med noget som helst, og jeg havde verdens bedste studievejleder. Han var simpelthen så støttende og gav mig lov til at være derovre og lave noget, jeg er god til, fordi han ved, hvilken kamp skole er for mig.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie afslører ny kæreste

Det skal der ske nu

Nu, hvor studenterhuen altså er i hus, har Clara en plan for fremtiden klar.

- Jeg skal finde mig et fuldtidsjob, så jeg kan spare op til at flytte til København. Og ved siden af det skal jeg lave en masse musik, fortæller hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Micki Cheng indlagt: De ved ikke, hvad jeg fejler

- Jeg skal bare have skrevet en masse sange, så jeg er klar til eventuelt at komme ud og spille. Jeg skal for eksempel spille support for Pauline på Walthers til oktober, hvor jeg skal synge mine egne sange.

På sigt er der ikke nogen tvivl om, at Clara ønsker at få udgivet sine egne sange. Hvornår, det bliver aktuelt, ved hun dog endnu ikke.