'Årgang 0'-stjerne deler stor nyhed

Den unge mor fra 'Årgang 0' kan bryste sig af endnu en uddannelse.

Christina Siguenza er kommet langt, siden hun for første gang i en alder af blot 18 år tonede frem på de danske tv-skærme i 'Årgang 0' for 23 år siden. Hun er ikke længere den unge førstegangsmor, og hun har også for nogle år siden taget en uddannelse som sygeplejerske.

LÆS OGSÅ: Christel i sorg: Det er hårdt at være i

Nu kan hun dog tilføje endnu en uddannelse til sit CV, det afslører Christina på Instagram, hvor hun også bliver hyldet af datteren Stephanie fra 'Årgang 0', som naturligvis er stolt af sin mor.

LÆS OGSÅ: Efter tvangsfjernelse: Nu skal Natascha Linea i retten igen

- Specialsygeplejerske i psykiatrisk og børne/ungdomspsykiatrisk sygepleje - ja, det er så mig. Jeg er piv stolt. Men også meget glad og beæret over at have fået æren at følges med 16 dygtige sygeplejersker på denne rejse mod specialet psykiatrisk sygepleje. Hold 25 RS med et snit på 11,5, skriver Christina på Instagram, og overfor HER&NU / Realityportalen uddyber hun:

- Det er en efteruddannelse, der tager halvandet år. En uddannelse du indstilles til af din leder, og som man så ansøger om. Jeg arbejder i et ambulant retspsykiatrisk opsøgende team, der behandler mennesker med svære psykiske lidelser, og som er dømt til psykiatrisk behandling af en domstol. Jeg er tilbage på kontoret på mandag, og jeg glæder mig, fortæller Christina og forklarer, hvorfor det lige er psykiatrien, der fanger hende:

LÆS OGSÅ: Aldrig sket før: Sara Bro dropper radioudsendelse

- Fagligt er det ikke alene spændende, men udfordrende på en anden måde end i somatikken. Forstå mig ret, men i somatikken har vi fakta på plads, hvis man er syg. Vi har blodprøver, scanninger eller diverse undersøgelser, der kan påvise, hvad man fejler. Det er mere komplekst i psykiatrien. Psykisk sygdom kan ikke altid ses med det blotte øje. Hvor vi mennesker er unikke og forskellige, og igen meget komplekse når det kommer til stykket.

LÆS OGSÅ: Fie Laursens søn ramt af frygtet sygdom

For Christina er det vigtigt at kunne hjælpe det enkelte menneske med at finde vej tilbage til et meningsfuld og bidragende liv.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne hasteopereret efter uheld

Christinas store dag blev først fejret med en tur på McDonalds med tre af hendes fem børn, og efterfølgende hyggede de hjemme i aftes med god mad.