Victor Hauch til 'X Factor' bootcamp 2024
Victor Hauch til 'X Factor' bootcamp 2024

’X Factor’-Victor opgav stor drøm: Jeg var udbrændt

Da Victor Hauch gik død i at spille basket, tog musikken over.

Den 19-årige 'X Factor'-deltager Victor Hauch har spillet basketball på eliteniveau, og det betyder også, at han de sidste mange år har brugt de fleste af sine vågne timer på at træne.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Nu er basketbolden dog blevet skiftet ud med guitaren.

- Jeg stoppede med at spille basket i sommer, så det er stadig rimelig nyt. Jeg blev udbrændt, og det var bare ikke det, som jeg havde lyst til at bruge mit liv på mere, fortæller Victor til HER&NU.

Da Victor valgte at stoppe, havde han spillet basketball i 8,5 år, og i lang tid var målet også at spille professionelt.

LÆS OGSÅ: 20 år yngre: Her er Dars dame

- Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kunne havde skabt en eller anden karriere indenfor basketball, fortæller han.

Ikke sjovt længere

Gejsten for at spille basket forsvandt dog langsomt for Victor, og da han rejste til USA for at spille basketball i et år, gik det op for ham, at det ikke var det, han havde lyst til mere.

- Jeg kunne mærke, at det bare ikke var så sjovt, som det havde været engang. Da jeg gik helt død i det, kunne jeg også mærke, at det var musikken, som tog over. Jeg begyndte at spille meget guitar, synge og skrive sange, siger han og tilføjer:

- Musikken var noget nyt, inspirerende og kreativt, hvor jeg kunne gøre, hvad jeg ville med det.

For Victor Hauch har det også været den helt rigtige beslutning at stoppe med at spille basketball.

- Det var meget befriende. Det var rigtig rart, at jeg ikke skulle noget hver dag, for jeg var stille og roligt begyndt at udfase det lidt, siger han og uddyber.

LÆS OGSÅ: Grünewald fortryder inderligt: Det var simpelthen for farligt

- Jeg begyndte at spille mere musik og hygge med venner. Men det var meget befriende, at jeg ikke skulle op til træning hver dag.

Vil bevare glæden ved musikken

Noget, som er vigtigt for Victor, er, at bevare glæden og hyggen ved musikken, fordi han oplevede det modsatte til sidst i sin tid med at spille basket.

- For mig er musikken et kreativt frirum og meget terapeutisk også. Det er et sted, hvor man kan få sine følelser ud, og hvor der ikke er det store pres til, at det skal være det ene eller det andet, siger han og uddyber:

LÆS OGSÅ: Åh nej! "Fjolle"-Keld i vildt uheld inden 'EchoPrisen'

- Jo mere seriøst det bliver, jo mere andre kommer ind over det, jo mindre personligt bliver det, og det kommer væk fra det, som ledte mig til musikken til at starte med - at det var et frirum, og jeg kunne udfolde mig selv på den måde, jeg nu ville.

Du kan se 'X Factor' hver fredag på TV 2 Klokken 20.00 eller på TV 2 Play.

LÆS OGSÅ: Freja Kirk efter skilsmissen: Sådan er forholdet til Sus Wilkins