Stephanie fra 'Barndom på bistand': Sådan går det i dag

Stephanie Pedersen er et langt bedre sted i dag.

I DRs reportageserie 'Barndom på bistand', der blev vist gennem fire sæsoner fra 2016-2019, fulgte man seks danske børn og hørte deres forskellige historier om at have en mor på kontanthjælp, vokse op uden en far eller være inde og ude af kommunen.

LÆS OGSÅ: Efter massiv kritik: TopGunn tager drastisk beslutning

Artiklen fortsætter nedeunder videoen...

For selvom de seks børn prøvede at passe ind, følte de sig alligevel dømt af andre på grund af deres familiers økonomiske begrænsninger og omstændigheder.

Iblandt de seks børn fulgte man særligt Stephanie Pedersen fra hun var 17 til 20 år samt hendes mor og brødre på tæt hånd i Stubbekøbing på Falster.

Sådan går det i dag

I dag er Stephanie Pedersen 25 år gammel. Stephanies familie er flyttet til Nørre Alslev på Falster, hvor hendes mor stadigvæk er på kontanthjælp i forlængelse af en rygskade. Stephanie har ikke forladt Stubbekøbing og bor til leje i et hus sammen med sin forlovet, Marco.

LÆS OGSÅ: BEKRÆFTET: Gamle kendinge tilbage på Paradise Hotel

Stephanie blev gravid som 20-årig med sin ekskæreste, og i dag er hendes datter Malia-Malene fire og et halvt år gammel og velskabt bortset fra nedsat lungefunktion på den ene lunge. Det at kalde sig for 'mor' fylder meget hos Stephanie i dag, men giver hende også en stor beskyttertrang.

LÆS OGSÅ: Kollapsede på øen: Særlig person med på hospitalet

- For det første blev jeg jo mega voksen, da hun kom til verdenen, og så var jeg meget klar over, da jeg fik hende, at min datter skulle have et liv, hvor hun ikke får alt, hvad hun peger på, men et liv, hvor hun ikke mangler noget og ikke sidder med den følelse, jeg sad med som barn, fortæller Stephanie til HER&NU og understreger, at datterens opvækst også særligt kredser om to ting:

- Kærlighed og omsorg. Når det for eksempel er jul handler det ikke mest om de materielle goder, men jeg går meget op i at give hende lidt mere kærlighed og omsorg end en gave.

LÆS OGSÅ: Lenny og kæresten har taget stort skridt i forholdet

Artiklen fortsætter nedeunder billedet...

Drømmer om et talerør

Efter Stephanies medvirken i programmet, er hun blevet kaldt for 'stærk' og en 'mønsterbryder'. Og selvom hun har fundet sin egen vej, er der stadigvæk ting i hendes liv, der er uforløst.

LÆS OGSÅ: Efter vild transformation: Toft klar på ny sæson 'Robinson'

- Jeg har ikke taget en uddannelse. Jeg har prøvet ihærdigt. Det er en kæmpestor proces og især, når man sådan er meget bevidst om, hvad vil man gerne med sit liv, så er det bare svært at finde et sted, hvor man skal tage lærdomme for at kunne bruge det, hvis det giver mening, fortæller Stephanie og fortsætter:

- Jeg drømmer bare rigtig meget om at få et kæmpestort talerør. Jeg drømmer om at skrive min bog færdig. Jeg er i gang med at skrive en selvbiografi. Jeg er sådan et menneske, der bare tager én dag ad gangen. Jeg kan godt lide at flyde mig den vej, hvis det giver mening.

LÆS OGSÅ: Janni Pedersens store udfordring: Ligger søvnløs

Tilbage i 2021 fik Stephanie realiseret drømmen om at være et 'talerør' for andre unge vis barndom har været præget af fattigdom. Hun var i Folketinget, hvor Børnesagens Fællesråd havde sat emnet 'børnefattigdom' på dagsordenen på den årlige høring på Christiansborg.

Her tog Stephanie bladet fra munden og delte sin historie:

LÆS OGSÅ: 'Fotovognen' takker af: Uventet eventyr

- Jeg skulle være hovedtaler og fortalte om min barndom, og hvad jeg har oplevet. Det var stort.

Reportageserien 'Barndom på bistand' kan man stadigvæk se på DRTV lige HER. Dog kan man kun se de tre første sæsoner.