'Fotovognen' takker af: Uventet eventyr

Trioen havde ikke regnet med, at de skulle ende med at lave næsten 100 programmer.

Programmet 'Fotovognen' har siden 2017 været TV Midtvests helt store trækplaster. I sommer blev sidste program sendt, og der blev dermed sat et afsluttende punktum for den rullende rejse i det vestjyske.

Artiklen fortsætter under artiklen med Sanne fra 'Landmand søger kærlighed'...

– Vi havde på ingen måde regnet med, at vi skulle ende med at lave næsten 100 programmer. Og heller ikke at vi skulle lave landsdækkende tv, programmer sammen med 'Natholdet' og til Knæk Cancer, en musikvideo og 40 foredrag. Det greb virkelig om sig, fortæller 32-årige Anders Bro.

LÆS OGSÅ: Datede i smug: Middag på McDonald's

– Vi forberedte ingenting. Når vi mødtes om morgenen, vidste vi
ikke hvilken by, vi skulle besøge. Når vi så havde været ved bageren og få et rundstykke, så besluttede vi det, forklarer Line.
– Vi forberedte ingenting. Når vi mødtes om morgenen, vidste vi ikke hvilken by, vi skulle besøge. Når vi så havde været ved bageren og få et rundstykke, så besluttede vi det, forklarer Line.

Sammen med Vibeke Nipper, 61, har han i godt seks år trillet rundt på landevejene til små jyske byer og talt med tilfældige folk på gaden.

Mens Vibeke var rutineret journalist med mere end 30 års erfaring fra skærmen, havde Anders kun lige afsluttet sit praktikforløb hos TV Midtvest, da fotografen Line Morell fik ført parret sammen.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea taler ud: Derfor blev hendes Instagram slettet

– Jeg blev lidt Kirsten Giftekniv, fordi jeg kendte dem begge to og havde en fornemmelse af, at de ville fungere godt sammen, forklarer Line.

Hun har siddet bag kameraet, mens hendes kollegaer har talt med op mod 25 almindelige danskere på en dag. Samtaler, der har handlet om alt fra selvmordstanker, stofmisbrug og psykiske sygdomme til dagligdag og fritidsinteresser.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-stjerne afslører detaljer om lille ny

Trioen klippede selv alle ”Fotovognens” programmer sammen. De
havde det så sjovt, at de flere gange måtte minde hinanden om, at de
også skulle huske at lave noget.
Trioen klippede selv alle ”Fotovognens” programmer sammen. De havde det så sjovt, at de flere gange måtte minde hinanden om, at de også skulle huske at lave noget.

– Det er faktisk nemt nok at være i samtalerne, men det er sværere at forlade dem igen, forklarer Anders og fortæller, at de altid har forsøgt at slutte af med at vende stemningen til noget positivt, inden de har taget afsked.

LÆS OGSÅ: CHOK: 'Luksusfælden'-deltager endte i koma i 10 dage

Vibeke følger op:

– Det er ikke sådan, at vi er kørt hjem med traumer. Men vi har tit tænkt på folk efterfølgende, og nogle få har vi også ringet til dagen efter.

En god leg

Selvom det var svært for trekløveret at tage beslutningen om at stoppe programmet, så er de glade for, at de gjorde det.

Anders spiller musik i bandet Fætters samt med sin far, Bent Bro,
der er tidligere medlem af Tørfisk.
– Jeg har spillet cirka 100 koncerter i år, forklarer Anders, der er
far til en pige på to år og kan blive
far til en lille dreng når som helst.
Anders spiller musik i bandet Fætters samt med sin far, Bent Bro, der er tidligere medlem af Tørfisk. – Jeg har spillet cirka 100 koncerter i år, forklarer Anders, der er far til en pige på to år og kan blive far til en lille dreng når som helst.

– Man skal stoppe, mens legen er god, og legen var virkelig stadig god, slår Anders fast.

LÆS OGSÅ: Sarah Dohn indrømmer løgn

Kendetegnende for trioen er, at selvom det har været lange arbejdsdage med optagelser, redigering og til tider svære samtaleemner, så har de haft det virkelig sjovt i hinandens selskab.

– Vi har haft det så sjovt. Og når vi sidder i den bil, så tænker vi ikke over aldersforskellen. Der føles det bare som om, at vi alle tre er 15 år, selvom der egentlig er 30 års aldersforskel, griner Vibeke.

LÆS OGSÅ: Permanent høretab efter 'Robinson': Anas har fået tilbudt høreapparat

Lige for tiden er Line og Anders ved at optage lokalprogrammet 'Få det sunget', mens Vibeke er tvtilrettelægger på andre af TV Midtvests programmer. Men selvom trekløveret er begyndt at ses privat og kender hinandens familier, så savner de at arbejde sammen.

– Jeg elsker at lave fjernsyn. Det
har været sjovt at være med, og
jeg tror også, at jeg er en af dem,
der har været med, da det var
rigtig sjovt, fortæller Vibeke, der
lige er blevet bedstemor for
første gang.
– Jeg elsker at lave fjernsyn. Det har været sjovt at være med, og jeg tror også, at jeg er en af dem, der har været med, da det var rigtig sjovt, fortæller Vibeke, der lige er blevet bedstemor for første gang.

– Vi er jo ikke stoppet med det her, fordi vi ikke kunne holde hinanden ud. Jeg vil ønske, at vi kan komme til at arbejde sammen igen, men så skal det være i forbindelse med noget andet, slår Anders fast, mens Vibeke supplerer:

LÆS OGSÅ: Morten Kjeldgaard i vild projekt: Danmarks nye cremekonge

– Vi går lidt og summer over, hvad det kunne være. Men det skal være en god idé, som vi selv tror på.