Rørt Kwamie Liv: En hyldest til en god kollega

Ifølge Kwamie Liv var det både med ærefrygt, men mest en hyldest, da Nambahlou sang nummeret 'Exist' med Liss.

Gårsdagens liveshow kredsede om at aftabuisere følelsen af ensomhed under temaet 'Du er ikke alene', men det var også en hyldest til det stærke fællesskabet, hvilket deltagerne havde hver deres bud på i selskab med Det Danske Drengekor, da de optrådte på scenen.

LÆS OGSÅ: Blachman erklærer krig mod Kvamm: Vi skal kæmpe nu

Deltageren Nambahlou optrådte med nummeret 'Exist' af bandet Liss, hvilket havde en særlig forbindelse til dommeren Kwamie Liv, eftersom hun kendte forsangeren, Søren Holm, og resten af bandet.

- Søren havde en stemme, der heldigvis lever videre i hans sange. Han havde en helt unik tilstedeværelse, så at have fået lov til at fortolke én af sangene var noget, vi gik til med en stor ærefrygt samtidig med, at det var en hyldest, forklarede hun til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Jeg var forberedt på det

I et opslag på Instagram tilbage i maj 2021 skrev bandmedlemmerne Vilhelm Strange, Villads Tyrrestrup og Tobias Hansen om den tragiske meddelelse, at Søren var gået bort. Det var en sorg, der bredte sig iblandt fans, men også fællesskabet i den danske musikbranche.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ensomhed skal italesættes

Sangen 'Exist' blev udgivet efter Sørens død. Den tapper ind i en kultur, som handler om at snakke åbent om de ting, der kan være svære. Men også, at det aldrig er for sent at starte forfra igen. Særligt én sætning i nummeret stod særligt frem for Kwamie.

LÆS OGSÅ: Denne 'X Factor'-deltager begejstrede Simon

- Vi alle kender følelsen af ensomhed. Det jeg godt kan lide i sangen 'Exist' er sætningen: 'Is there ever a right moment to talk about it?' Spørgsmålet fremhæver vigtigheden i at sige det højt, hvis man er ensom. Man skal dele det. Der er mange af os, der måske føler os alene. Mere end vi egentlig behøver, fortalte hun og fortsatte.

- Jeg følte sangen passede perfekt til i aften. Jeg er stolt af den måde, Nambahlou tog sangen til sig.

LÆS OGSÅ: Nu vender 'Linde på Langeland' tilbage

Nambahlou endte i farezonen, men overlevede endnu engang. Hun er dermed videre til semifinalen i næste uge.