Blachman erklærer krig mod Kvamm: Vi skal kæmpe nu

Simon Kvamm smed fredag Thomas Blachmans deltager Clara ud, og det var ifølge Blachman en håndværksmæssig fejl.

Fredag aften blev det Clara Nedergaards tur til at forlade 'X Factor'. Clara var ellers favorit til at vinde 'X Factor' ifølge bookmakerne hos Danske Spil.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Jeg var forberedt på det

Men da valget stod mellem Nambahlou, der har været i fare tre gange, og Clara, der for første gang stod i fare, faldt Simon Kvamms valg på Clara til at forlade programmet. Den beslutning kom meget bag på den erfarne dommer Thomas Blachman.

- Det var en håndværksmæssig fejl ganske enkelt. En ting er, hun ikke skulle have været i farezone, den tager jeg på mig, men at give hende knockout, det minder mig om gamle dage med Remee, der bare ville vinde, og som smed deltagere ud, når han havde mulighed for det, fortæller Blachman til HER&NU og fortsætter sin frustration.

- Det er ligesom at sidde med en skruetrækker, der smutter, og så ryger fingeren af. Det er en håndværksmæssig fejl. Det er synd for programmet, det er synd for finalen, det er synd for det hele.

Ifølge Blachman kommer beslutningen ikke kun bag på ham, den kommer bag på mange.

- Nu begynder folk at spekulere over, om det var strategisk. Jeg tror, Simon får en uge, hvor han skal forholde sig til meget af sådan noget, men det er en del af det, når man gør noget, der er SÅ vildt, fortæller Blachman.

LÆS OGSÅ: Denne 'X Factor'-deltager begejstrede Simon

Blachman har nu kun brødrene David og Samuel tilbage, men det er også nok til at presse Simon.

- I skal glæde jer til semifinalen, for det gør jeg. Det bliver superfedt. Hvis han gerne vil vinde, Simon, og det kan jeg fornemme, så skal han fandme også få kamp, så skal vi kæmpe nu. Jeg skal i hvert fald lige presse ham lidt, slutter Blachman.

Ikke taktisk

Ifølge Simon Kvamm var det ikke en taktisk beslutning at sende Clara ud.

- Jeg prøvede at tænke mindst muligt og lade min mavefornemmelse råde, og det er jo det, man grundlæggende har som det eneste værktøj i værktøjskassen, fortæller Simon til HER&NU efter afgørelsen og tilføjer:

- Det, der er afgørende for mig, er, hvad jeg bliver ramt af musikalsk og ikke så meget, hvor mange gange nogen har været i farezonen. Jeg prøver at lade musikken råde, men jeg kan da sagtens forstå, at Thomas bliver frustreret over, hans deltager ryger hjem.

LÆS OGSÅ: 'Familien fra Bryggen'-stjerner afslører ny podcast