Påskebag med Ditte Julie

Kagebordet skal ikke blive for kedeligt. Her finder du Ditte Julies opskrift på en lækker citronkage, som i den grad pynter i påsken.

Der er sket meget, siden Ditte Julie Topgaard i 2015 gav sit bidrag til 'Den store bagedyst'. Hun har udgivet en lang række bagebøger, har sin egen bage- og stelserie, der hedder By Ditte Julie.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Nu skal Dennis Knudsens datter døbes

Op til påske viser hun nu, hvordan man nemt kan bage en klassisk bradepandekage og samtidig få den til både at smage forrygende og se mindst lige så fantastisk ud.

Citronkage

60 g smør blødt

200 g lyst rørsukker

1 vaniljestang

180 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

1/2 økologisk citron, saft og skal

2 æg, str. M/L

1,75 dl sødmælk

LÆS OGSÅ: Remee jubler over Kvamm: Spændende at se 'X Factor' igen

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland det med lidt af sukkeret. Kom smør, rørsukker, vaniljesukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål, og rør (gerne en røremaskine eller el-mikser) det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer.

Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over tre omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i en bradepande (15 x 30 cm ca.) med bagepapir i bunden. Bages ved 190 garder varmluft i ca. 20 min. Lad den køle af i formen. Udskær kagen, som et stort påskeæg og placer den på et fad.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Alle de smukke kjoler fra Oscar-showet

Ostecreme

210 g smør blødt

300 g flormelis

340 g neutral flødeost

1,5 tsk vaniljepasta

1 øko citron, skal og saft

Pastafarve efter ønske

LÆS OGSÅ: Tivolirevyen gør comeback: Linda P er klar

Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, vaniljepasta og citronskal og -saft og pisk kun lige akkurat til, at den er ensartet. Opdel cremen og indfarv, som du ønsker og kom cremen op i forskellige sprøjtposer med forskellige tyller. Lav et flot mønster.

Det ser flot ud, hvis du indfarver cremen i forskellige gule nuancer, så den får et pænt farvespil.

LÆS OGSÅ: Derfor sagde han ja til at afløse Katerina

Marcipanbånd

250 g marcipan

125 g flormelis

25 g glukosesirup

Lidt gul pastafarve

Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og gul pastafarve. Skær et bånd, der passer med højden og omkredsen af din kage. Rul marcipanbåndet om kagen.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-vindere tæt på at miste huset

Dette er en redigeret version fra et tidligere år.