Premiere på 'The Mandalorian' i Dagmar teateret.
Premiere på "The Mandalorian" i Dagmar teateret.

Cecilie Hother deler hjerteskærende oplevelser om sin far

Tv-personligheden fortæller om, hvor svært det er at tackle farens sygdom som pårørende.

'Demens er en lorte sygdom,' indsnævrer præcis, hvordan tv-personligheden Cecilie Hother stadig har det omkring sin fars sygdom med demens, hvilket han fik diagnosticeret tilbage i 2022.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind brød sammen under tv-optagelser

I et opslag på Instagram fortæller Cecilie mere om den svære tid, og hvor kompliceret det er at tackle sygdommens nådesløse greb som pårørende.

- Jeg føler mig stadig som Bambi på glat is, når det handler om at navigere i min fars sygdom. Jeg har det bare ikke godt. Det lyder sikkert meget krysteragtigt, men jeg er begyndt at være lidt bange for at besøge min far, fortæller hun indledningsvis og fortsætter:

- For hvad er egentlig bedst eller værst; at han tænker klart fra demensens tåger eller ej? At børnebørnene er med på besøg eller ej, hvor han både viser kærlighed, men også kan finde på at vrisse, hvis børnebørnene larmer for meget? Jeg er ny i dette 'demens helvede' - hvilket, jeg tillader mig at kalde det. Jeg synes, det er svært, og at der er mange følelser og ting, jeg slet ikke er forberedt på.

LÆS OGSÅ: Hugorm aflyser koncert efter blodprop

Videre i opslaget, fortæller hun også, at trods farens demens og ændrende adfærd, så ved han godt, at han selv er syg, hvilket ikke hjælper på situationen.

- Det gode er, at min far husker mit navn, hvor han ved, hvem jeg er, og hvad jeg laver (næsten). Det dårlige er, at i de klare øjeblikke, der ved min far også, at han er syg, hvor han blandt andet siger: 'Cecilie, jeg ved godt, at du og dine søskende nogle gange ikke tror, at jeg ved, hvem i er. Men det gør jeg, og jeg elsker jer, fortæller hun afslutningsvis i sit opslaget på Instagram.

LÆS OGSÅ: Hugorm aflyser koncert efter blodprop

Cecilie Hothers opslag kan ses nedenunder.