Cecilie Hother mistede sit barn: Det gør stadig ondt

Cecilie Hother har mistet sit barn seks måneder henne i graviditeten. Nu vil hun bryde tabuet.

For tre år siden mistede Cecilie Hother sit andet barn, Karl, seks måneder henne i graviditeten, og sorgen sidder stadig dybt i hende. Den brød ud forleden, da hun var til premiere på filmen 'Udvandrerne', hvor et barn dør i handlingsforløbet.

LÆS OGSÅ: ‘Løvens Hule’-investor bliver tv-vært

– Det kom op, og jeg kunne ikke styre det. Jeg måtte forlade biografen og gå ud på gaden, hvor jeg hulkede. Heldigvis var min mand til stede for at trøste mig, siger den 43-årige vejrvært, da HER&NU møder hende i huset med den smukke sommerhave i Lyngby, hvor Cecilie Hother bor med sin mand, Thomas Gregers Honoré, og deres to børn, Elinor på seks år og toårige Aksel.

Genkender du Trine fra ‘Landmand søger kærlighed’? Her har du set hende

– Jeg prøvede at få det bedre og forstå, hvad der skete, ved hjælp af forskellige former for sorgbearbejdning, fortæller vejrværten, der kan mærke, at det hjælper med åbenhed omkring sorgen.

Artiklen fortsætter under billedet...

– Sorgen er blevet et livsvilkår, og han fylder enormt meget i min hverdag. Jeg har også mistet graviditeter efterfølgende, men det har ikke været på samme måde som med ham, forklarer Cecilie Hother åbenhjertigt.

LÆS OGSÅ: Farvel København: ‘Årgang 0’-deltager drømmer om ro og natur

– Der var noget uforløst i at miste ham. Jeg har helt klart ændret mit livssyn oven på den oplevelse, og det er virkelig gået op for mig, hvor skrøbeligt livet er. Jeg føler, jeg skylder Karl at gøre mit bedste og gøre mig umage, fordi han ikke fik et liv, siger hun, der nu tager sit eget liv op til revision med jævne mellemrum.

– At blive mor har ændret mig rigtig meget, og hvis jeg havde vidst, det var så fedt, så var jeg nok begyndt at få børn noget tidligere i mit liv, siger 43-årige Cecilie Hother, hvis ældste datter er seks år gammel.

– Jeg er nået frem til, at jeg ikke skal gå og vente, når der er noget, jeg drømmer om. Drøm mindre og gør mere. Det medfører måske sommerfugle i maven og frygt for, om det nu også går at kaste sig ud på det dybe vand, forklarer hun, der for tre måneder siden tog konsekvensen af sit livssyn og sagde op efter 15 års ansættelse som vejrvært på TV 2 med henblik på mere frihed til planlægning af egen tid.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-deltagers forfærdelige fortid: Søster dræbt i Marokko

– Der er bestemt ikke noget galt med jobbet, og jeg fortsætter også som afløser/tilkaldevagt. Men det blev svært at få arbejdstiderne på Kvægtorvet i Odense til at hænge sammen med et normalt familieliv i Lyngby, erkender hun, der nu er i gang med at udfolde flere andre aktiviteter.

Udover at være aktiv på sin Instagramprofil, er hun begyndt at producere en podcast, der omhandler mobning. Derudover relancerer hun sit smykkefirma 'Gaia' samt tager imod moderator- og konferencierjobs.

– Så nu er der gået tre måneder, og jeg kan prioritere min tid anderledes. Det har betydet mere frihed, men ikke mindre arbejdstid, erkender Cecilie Hother, der har valgt at være åben om sin private sorg på de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Afslører ny sæson

– Det var en kæmpe lettelse,  og så fik jeg også megen respons fra folk, der ikke selv var i stand til at sætteord på det. Det blev en stor motivation at kunne hjælpe andre i samme situation. Jeg er utroligt taknemmelig for, at vi kan hjælpe hinanden, siger Cecilie Hother, der i slutningen af 2021 tog orlov fra TV 2 for at rejse fire måneder på eventyr til blandt andet Mexico og Fransk Polynesien med sin familie.

Billederne fra de eksotiske strande og alle oplevelserne præger hendes sociale medier og giver hende stor glæde midt i sorgen over det tabte.