Rikke efter 'Luksusfælden': På kontanthjælp igen

Ved hjælp af eksperterne fandt kvinden fra Køge endelig beskæftigelse, men det holdt desværre kun kort, så nu er hun tilbage på ”støtten”. Til gengæld har datteren fået en lykkeligere mor oven på aftalerne om gældsafvikling.

I aftenens afsnit af 'Luksusfælden' måtte Rikke Kragh gå på kompromis med blandt andet sine feminine sider for at få orden i økonomien. Alle de behagelige ting, såsom køb af tøj, kosmetik, solarium og byture blev sendt til månen, da eksperterne Kenneth Hansen og Carsten Linnemann havde fået foden indenfor i hendes intimsfære. Og det kan godt gøre nas at blive sat på plads af de herrer, så tårerne trillede flere gange i forløbet, men hun rettede ind under den angivne smalkost.

- Jeg har fået et spark i røven, men det går fint. Det er blevet vigtigere for mig at have orden i økonomien, siger den 44-årige Køge-kvinde, hvis samlede gæld på 512.000 kroner bestod af 23 misligholdte lån, hvoraf hendes mor var blandt kreditorerne med små 64.000 kroner.

LÆS OGSÅ: SE KLIPPET: Luksusfældens eksperter tager utraditionel metode i brug

Det meste af sit liv har Rikke levet af kontanthjælp, men som noget af det første hjalp eksperterne hende med at få en ansættelse hos Rema 1000, så hun kunne tjene sine egne penge. Realityportalen kan dog afsløre, at hun desværre har måttet opgive jobbet.

- Jeg fik ondt i ryggen, kunne ikke holde til at stå op i alle de timer, forklarer Rikke, der nu satser på at finde et deltidsjob, som hun mener bedre at kunne klare.

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på TV: TV-vært fik nok

- Jeg vil gerne ud at bestille noget, understreger Rikke, hvis yngste datter Caroline gik glip af en planlagt pengegave, som hun skulle have haft til sin 18-års fødselsdag forrige fredag. Men eksperterne bad Rikke om at smadre sparegrisen, så opsparingen i stedet kunne bruges til afbetaling af gæld. Og som sagt så gjort med et ordentlig brag af et hammerslag på stuebordet og pengene fossede ud af bugen.

- Så det endte med, at familien i stedet måtte splejse til gave og fest, og det gik rigtigt godt, selvom vi ikke var så mange som oprindeligt planlagt, forklarer Rikke, hvis store datter, Stephanie, 22, der medvirkende i programmet, er blevet godt tilfreds med sin mor efter besøget af 'Luksusfælden'.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang åbner op: Tæt på depression

- Hun kan jo se, at jeg er blevet et gladere menneske, fordi jeg bekymrer mig mindre, og det er superdejligt, fortsætter Rikke, der har fundet en kæreste midt i kaos-tilstanden.

- Men det er for tidligt at tale om at flytte sammen. Nu skal jeg først på rette køl, siger Rikke, der fortsat bor sammen med den yngste datter og eksmanden til en beskeden husleje i hans Køge-lejlighed.

LÆS OGSÅ: BABY NEWS! Maria og Benjamin efter 'Luksusfælden': Vi får en pige