Jonas’ kamp for drømmehuset: Endte i familiestrid

Jonas har vist pigerne rundt i det hus, hvor han drømmer om, at hans kommende børn skal vokse op. Det er et hus, som har været i familien i flere generationer.

Jonas Larsen på 25 år fra Vester Vandet elsker livet på landet, og han håber, at tv-programmet 'Kærlighed hvor kragerne vender' kan give ham skubbet til at finde en pige, han kan dele livet i udkantsdanmark med.

- Vi har haft en god tid herude som børn, og det er det, jeg gerne vil byde mine egne, når de kommer. Det er dejligt med noget plads at boltre sig på, fortæller Jonas, der kommer fra en klassisk kernefamilie med mor, far og fire søskende - dog kun med to fødselsdage.

LÆS OGSÅ: Jonas i chok over sin date: Hun lignede ikke en på 40 år

- Jeg har en tvillingebror, men de andre er der to år imellem, og de har fødselsdag samme dag. Ham den gamle har været god til at planlægge, griner Jonas.

Drømmehuset er gjort klar

Jonas har også huset klar, når den rigtige pige kommer. I aftenens program fik pigerne en rundvisning i det hus, som Jonas har sat i stand. Det er hans mormors barndomshjem, men det var ikke uden problemer, Jonas fik lov at købe det.

- Det er min mormors forældre, der altid har boet der, indtil min mormors bror overtog ejendommen. Jeg havde snakket med Thomas, min mormors bror, om, at huset skulle blive i familien, og vi havde aftalt en pris på huset og det hele, når han var klar til at flytte fra det, men så endte det med, at han døde lige pludseligt, fortæller Jonas til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Stine og Niels planlægger familieudvidelse

Jonas viste i aftes pigerne deres lokalområde.(Foto: Anders Brohus/TV 2)
Jonas viste i aftes pigerne deres lokalområde.(Foto: Anders Brohus/TV 2)

- Det endte så med, at der var tre søskende, der skulle overtage det – min mormor og to andre. Så ender det, som det ofte ender, at nogen ikke har andet end penge i hovedet. Så det var lidt en krig, hvad jeg skulle give for det, fortæller Jonas, der endte med at betale mere for huset, end han havde aftalt med Thomas.

- Jeg fik huset i sidste ende, og det er det, der tæller.

LÆS OGSÅ: Ulla Vejby udlever drømmen: Jeg er jo bare en lille lort fra landet

Har gjort mormor stolt

Jonas var 21, da han købte huset, som han har givet en omfattende renovering.

- Jeg renoverede det hele, inden jeg flyttede ind. Jeg ved, at det var Thomas ønske, at det var mig, der skulle bo der, og det er jeg glad for. Jeg kan også høre på mormor, at hun er stolt af alt det, jeg har gjort ved huset. Så det har en stor betydning - jeg ville bare ønske, at Thomas var her til at se det også, fortæller Jonas, hvis tvillingebror også bor lige i nærheden.

LÆS OGSÅ: Castberg om at have en kvindelig dommer med i 'MasterChef': Hun er en af drengene

- Min bror Jeppe bor i min mormor og morfars hus, som ligger lidt længere nede ad vejen. Min mor og far startede med at købe min mormor og morfars ejendom, og så lejede de den først ud til min ældste søster og hendes kæreste, men da de så selv købte hus, lejede Jeppe sig ind i det.

Jonas morfar døde for nogle år tilbage, og mormoren bor nu i ældrebolig i Thisted, hvor Jonas besøger hende, så ofte han kan komme til det.

LÆS OGSÅ: TV-vært dømt for at sende tæskehold mod eks