Robert Hansens blakkede fortid: Misbrug og overfald

Det er langt fra første gang, Robert Hansen gør sig upopulær og kommer i modvind.

I næsten en uge var der komplet stilhed fra Robert Hansens side, efter hans nu ekskæreste, Nynne Larsen, i sidste uge lagde et billede op af sit forslåede ansigt på Instagram med teksten.

– Et parforhold skal være et safe space bestående af kærlighed, ærlighed, tilregnelighed og loyalitet. Ikke vold, trusler, nedgørelser, fortvivlelse og misbrug. Nogle af de ting jeg er blevet budt, vil jeg ikke engang byde min værste fjende. Det er der ingen mennesker som fortjener. Af samme årsag danner Robert og jeg ikke længere par.

LÆS OGSÅ: Nynne efter beskyldninger om vold: Lad Robert være

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Nynne få dage forinden sit opslag på Instagram fortalte, at hun håbede på, at Robert ville fri til hende.

LÆS OGSÅ: Nynne frustreret over Robert: Hvad skal jeg gøre?

Det strømmede efterfølgende ind med støttende kommentarer til Nynne, og på Roberts Instagram væltede det ind med knap så pæne ord om den ellers tidligere så folkekære skuespiller. Og det er da heller ikke første gang, Robert Hansen trækker overskrifter af den negative karakter.

I 2003 beskrev blandt andet Ekstra Bladet, hvordan Robert Hansen havde overfaldet sin daværende kæreste, Mira Wanting, på diskotek Barfly ved Købmagergade. Et par uger forinden blev han beskyldt for at have slået hendes ekskæreste ned på Rosie McGees ved Rådhuspladsen.

LÆS OGSÅ: CHOK! Ny sæson ‘Paradise’ droppes

Ekskæresten anmeldte sagen, men der blev ikke rejst tiltale mod skuespilleren. På det tidspunkt havde han gennem flere år haft et stort forbrug af kokain, som han havde fået bøder for besiddelse af, ligesom han var taget for spritkørsel.

I 2006 forsøgte Robert første gang at komme ud af sit misbrug, da han blev indlagt til seks ugers afvænning på Majorgården i Helsingør. Året efter fik han et comeback i 'Vild med dans', som han vandt, og snart begyndte han igen at arbejde som skuespiller. I sine erindringer 'Velkommen på forsiden', fortalte han i 2010 om, hvordan hans barndomshjem var præget af fester og druk. Noget han gik i dybden med i reportageserien 'Tilbage til livet' fra 2015.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

– Der var en utryg stemning. Hvor er vi i dag? Er der nogen, der mister besindelsen og bliver sure og råber af hinanden? Skændes mine forældre? Forsvinder min far på druk?, lød det, da Robert i programmet opremsede de tanker, der prægede hans barndom i Hvidovre.

For fire år siden blev Robert Hansen ramt af en hjerneblødning i sit hjem, men hans daværende kæreste fik hurtigt tilkaldt en ambulance, og en akut operation reddede igen hans liv. Han har flere gange fortalt, at kærlighed til sønnen Herman, som fylder ni i oktober, er grunden til, at han kan holde sig fra sprut og stoffer.

Afhængighed er en sygdom, og skulle han igen være faldet i, kan nødråbet fra Nynne Larsen forhåbentlig være det, der får ham på ret køl igen.

LÆS OGSÅ: Tina Lund: Den sværeste sæson af ‘Forsidefruer’