Michael Stig Christensen, Villy og Lise Vandborg
Michael Stig Christensen, Villy og Lise Vandborg

Lise Vandborg reagerer på beskyldninger om svindel

Der florerer rygter med ordene "svindlere", "meld dem til kommunen" og "nasserøve" sammen med 'Nybyggerne'-vinderne Lise og Michaels navne.

'Nybyggerne'-vinderne Lise Vandborg og Michael Stig Christensen åbner i en ny TV 2-reportageserie ved navn 'Når livet tager en drejning' op om Michaels cykelstyrt der har sygemeldt ham efter en hjernerystelse.

Artiklen fortsætter under videoen af Heidi og Lasse fra 'Nybyggerne'.

Serien og åbenheden har fået flere til at betvivle parrets hensigter med sygemeldingen og kalder dem for blandt andet svindlere og nasserøve. De beskyldninger har fået Lise til at reagere.

- Jeg havde i går aftes et stort behov for lige at forsvare min udlægning af alt det her, efter vores navne pludseligt florerede blandt ord som “svindlere”, “meld dem til kommunen”, “nasserøve” og spekulationer, om Michael overhovedet er syg. Bagateller har jeg for længst lært at se bort fra, men her følte jeg virkelig urimelighed og fejlfortolkninger, indleder Lise et længere opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Sarah Tiedt er gået i fødsel: Det er 100% veer

Efter Michaels situation ændrede sig, måtte familien sadle om.

- Michael kunne ikke længere holde til de samme ting. Møbelflet, kundehåndtering, workshop og indretningsopgaver for andre blev udelukket. Vi måtte lukke hjemmesiden ned og stoppe hele dansk-design delen af virksomheden og finde på noget andet. Det blev til sommerhuset, hvor jeg kunne forhandle kampagner til, og Michael i eget tempo kunne bidrage med sit. Et drømmejob, skriver Lise.

LÆS OGSÅ: Vennerne fra 'Først til verdens ende': Her er vores store kærlighed

Ikke for sjov

Ifølge Lise er Michael ikke sygemeldt på fuldtid og kan arbejde ti timer om ugen, og de timer bruges i sommerhuset. Arbejdet er aftalt med Jobcenteret, der bakker beslutningen op og ser det som en god mulighed for at fastholde Michael i job.

- Michaels situation er ikke for sjov. Hans funktionsnedsættelse er ikke bare et led i at malke penge. Den er der, og han lever med begrænsningerne. Han skal da have samme ret til hjælp som alle andre, skriver Lise og tilføjer:

-Michaels situation er ikke nem at forstå. Og det er helt okay. Men jeg vil til enhver tid bytte hvad som helst for at se ham uden daglige smerter og udfordringer, skriver Lise.

LÆS OGSÅ: DR-kendis jubler: Vi gjorde det!

Lise delte i går flere længere stories med sine frustrationer, som nu er lagt ind i Instagram-opslaget.

- Jeg har lige brug for at få visket tavlen ren til en ny dag. Tak for jer, der er med til at gøre vores lidt atypiske forløb nemmere, og tak for al jeres forståelse og kærlighed.

LÆS OGSÅ: Scorer nyt job: Camilla Boraghi forlader skærmen

Se hele opslaget herunder: