'Korpset'-instruktør var fanget i misbrug: Bange for at miste alt

Jægersoldaten Magnus Hansson har bestemt ikke altid haft det nemt.

- Jeg har da overvejet at tage mit eget liv. Men heldigvis gjorde jeg det ikke, siger Magnus Hansson.

Den hærdebrede, tatoverede jægersoldat taler roligt og afdæmpet henover spisebordet i huset på Fyn, mens hustruen, Michelle, få meter derfra sidder med deres sovende datter, Kenzi.

I det hele taget er der langt fra den benhårde soldat, vi ser i 'Korpset' på TV 2, til den følsomme mand, der fortæller om sit liv. Et liv, der kørte på skinner, men alligevel hurtigt gled helt af sporet:

- Jeg ville være jægersoldat allerede i folkeskolen, da jeg så en plakat. Det så bare fedt ud og lidt Rambo-agtigt, fortæller 31-årige Magnus Hansson, der begyndte på flere uddannelser efter folkeskolen, men hurtigt mistede interessen. Han tog HF med et glimrende snit, så alle veje lå åbne – men da han var 21 år gammel, kunne han endelig søge ind til Forsvaret. Og som kun 23-årig lykkedes det at blive en del af Jægerkorpset.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne er blevet gift

LÆS OGSÅ: Linse om Bed & Breakfast: Didde blev pisse sur

Posttraumatisk stress

Alt havde på daværende tidspunkt tilsyneladende flasket sig for den unge Magnus, men pludselig kom der et alvorligt bump på vejen.

- Jeg var stolt, for jeg blev ret hurtigt sendt til Afghanistan som sprængningsmand. Efter 30 dage fik jeg dog det, jeg i dag ved, var symptomer på PTSD (posttraumatisk stresssyndrom). Min evne til at være social forsvandt, og jeg havde fysiske reaktioner som koldsved og rysteture. Men jeg var ny, så jeg ville ikke sige højt, at jeg havde været bange. Det var jo et nederlag, fortæller Magnus Hansson, som i stedet kastede sig over mere arbejde.

Undervejs fik han dog problemer med ryggen og kom på stærk smertestillende medicin:

- Jeg opdagede, at pillerne ikke kun dulmede smerterne, men også fik mig til at føle mig som mig selv. Så da hverdagen ramte herhjemme, fandt jeg måder at skaffe mere medicin på arbejdet. Jeg kunne jo egentlig godt se, at noget var galt, men jeg ville ikke tænke på det. Misbrug var bedre end at fejle noget, for det var bare ikke en mulighed ikke at være soldat, siger Hansson, som for fem år siden, blev kæreste med Michelle.

LÆS OGSÅ: Joakim om ægteskabet med Sofie: Det er crazy

ÅH NEJ! Er det slut med ‘Badehotellet’?

Skjulte sit misbrug

Magnus skjulte sit pillemisbrug overfor både kæresten, familien, kollegerne og alle andre, men søgte hjælp hos flere læger – men forgæves. Ikke én fik øje på hans symptomer. Derfor kæmpede han videre alene og afvænnede flere gange sig selv for senere at falde tilbage:

– Jeg turde ikke sige noget til Michelle, for jeg var bange for, at hun ville gå fra mig. Jeg fik afløb igennem min vrede og desværre også vold i nogle tilfælde, fortæller Magnus og uddyber:

- Jeg har for eksempel tævet en mand på en bytur, som ikke opførte sig ordentligt mod sin kæreste, og jeg har også fået en voldsdom. Heldigvis har jeg kunnet bremse mig selv i situationerne.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne husker tilbage: Jeg brød den sociale arv

LÆS OGSÅ: Det så du ikke i ‘Nybyggerne’: Dette er Charlotte og Fredriks personlige ting

Reddede mands liv

I november 2015 bristede boblen dog. Magnus Hanssons misbrug blev opdaget, han sygemeldte sig og fortalte alt til Michelle.

- Det var kun positivt. Michelle var der bare og elskede mig stadig. Og jeg forventede nærmest håndjern og et spark ud af korpset, men jeg mødte kun fremstrakte hænder. Jeg har aldrig i mit liv været så lettet, siger Hansson, som med det samme kom i behandling hos en psykolog.

Han har siden – ud over at medvirke i 'Korpset' – skrevet en bog om sin historie og holder foredrag om sit liv. Og han finder nu en kæmpe glæde og stolthed i at kunne hjælpe andre, men vejen dertil krævede sit.

- Jeg følte mig jo knækket, og jeg var flov. Jeg skulle kæmpe med ikke længere at være jægersoldat. Et af vendepunkterne kom i april 2016, hvor jeg skulle hente Michelle fra en bytur. Her fandt jeg tilfældigt en mand, der var blevet knivstukket, og jeg reddede faktisk hans liv. Det gik op for mig, at jeg kunne det samme som før, siger Magnus Hansson.

Det stille og rolige liv med kone, baby og hund i landsbyen på Fyn står i kontrast til livet som jægersoldat, og netop det er skønt for en mand med PTSD i sjælen. Men faktisk også helt i tråd med Magnus Hanssons personlighed, selvom han kan virke anderledes på tv.

- Der er da mange, der tænker, at jeg er en hård type. Men man bliver ikke mindre værd af at være sød og rar, siger han med et smil.

LÆS OGSÅ: Linse flytter til Spanien: Dét betyder det for ‘Familien fra Bryggen’

LÆS OGSÅ: HER ER PRISEN: Dét koster det at bo hos Linse