Gunnvør melder ud om barn nummer fire

Baben fra 'Forsidefruer' sætter ord på, hvordan hun har det med tanken om barn nummer fire og med at være alenemor.

38-årige Gunnvør Virgarsdóttir elsker sine tre børn Sigga, Hanna og Hugo uendeligt højt, og hun elsker også at være mor. Begge dele så meget, at hun sagtens kunne overtales til at få barn nummer fire. Det fortæller hun om i et ærligt opslag på sin Instagram-profil.

Men alligevel er der noget, som gør, at hun ikke bare uden videre bliver mor for fjerde gang.

LÆS OGSÅ: Oliver om Gunnvør: Hun er den bedste mor

- Jeg elsker livet med børn, men jeg er udmattet det meste af tiden, og mine nærmeste vil helt sikkert give mig ret i, at jeg i perioder har kognitive forstyrrelser, populært kaldet ammehjerne (men jeg stoppede vel at mærke med at amme for over to år siden). Det får man, når ens hjerne er overbelastet i længere tid af gangen, skriver Gunnvør om grunden til, at hun endnu ikke har valgt at få flere børn.

Sigga, Hanna og Hugo er henholdsvis 9, 6 og 3 år, og hun oplever, at det er hårdt at have tre børn på tre forskellige aldre og med tre forskellige behov. At det, når børnene skal trives både socialt og fagligt, kræver både tid og dedikation fra hendes side.

LÆS OGSÅ: Her er Rasmus’ ærlige mening om ‘Forsidefruer’

- Der er hele tiden en, der er vokset ud af sine sko, en der har glemt sin madpakke, en der har glemt sine nøgler, og en, som ikke kan sove uden sin bamse, som jeg endnu engang ikke aner, hvor er. Der er altid en, der har vokseværk, der er tre, der skal have børstet tænder hver morgen og hver aften, til frisøren jævnligt, have klippet negle og renset ører, for slet ikke at tale om de uendelig mange bleer, jeg har skiftet. Der er hele tiden en, der skal have en gave med i skole, en der skal til sundhedsplejerske, tandlæge eller læge, og så er der forældremøder og forældrekonsultationer, tre forskellige platforme for hver institution at holde sig opdateret på, legeaftaler, legegrupper, tre forskellige forældregrupper, og “Hvordan har din dag været?” til hver af børnene hver eneste dag, skriver 'Forsidefruen' i sit opslag, hvorefter hun fortsætter listen med de opgaver og det ansvar, der følger med den gave, det er at blive mor.

LÆS OGSÅ: Sandra har mistet sine børn: Smerten sidder i mig

Selvom 'Forsidefruer'-baben hver dag oplever, hvor hårdt det er at være en god mor, så hører hun ofte fra andre mødre, at hun på sine insta- stories og opslag får det til at se meget let ud. Derfor retter hun også sit opslag om livet som alenemor til alle de mødre, der tror, at hun har det let. Samtidig opfordrer hun til, at der også er plads til forglemmelser og små fejltrin.

- Det er mit ansvar at opdrage og sørge for, at disse børn bliver helstøbte mennesker, som behandler andre ordentligt, sætter grænser på den rigtige måde, ikke smider skrald på gaden og husker at bruge tandtråd. Og tro mig, der står altid en klar til at dømme, den ene dag man har glemt cykelhjelmen. Stop med det, og tilbyd din hjælp i stedet, skriver hun.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise Hotel’-stjerne åbner op om forhold med psykisk og fysisk vold

Herunder ses Sigga, Hanna og Hugo. 

 
View this post on Instagram
 

Offspring ❤️

A post shared by Gunnvør Virgarsdóttir (@mama_gun) on

Gunnvørs opslag om at være alenemor til tre. 

 
View this post on Instagram
 

Jeg elsker mine børn overalt på jorden, og jeg kunne sikkert sagtens overtales til en nr. 4. Yes I am that crazy. Men jeg bliver nødt til at svare jer velmenende mødre, som skriver, at jeg får det til at se nemt ud at være alenemor. Det er det ikke. Jeg elsker livet med børn, men jeg er udmattet det meste af tiden, og mine nærmeste vil helt sikkert give mig ret i, at jeg i perioder har kognitive forstyrrelser, populært kaldet ammehjerne (men jeg stoppede vel at mærke med at amme for over to år siden). Det får man, når ens hjerne er overbelastet i længere tid ad gangen. Man kommer ikke sovende til tre børn, der trives både socialt og fagligt. Det kræver tid og dedikation. Tre børn på tre forskellige aldre med tre forskellige behov - det betyder, at der hele tiden er en, der er vokset ud af sine sko, en der har glemt sin madpakke, en der har glemt sine nøgler, og en som ikke kan sove uden sin bamse, som jeg endnu engang ikke aner, hvor er. Der er altid en, der har vokseværk, der er tre, der skal have børstet tænder hver morgen og hver aften, til frisøren jævnligt, have klippet negle og renset ører, for slet ikke at tale om de uendeligt mange bleer, jeg har skiftet. Der er hele tiden en, der skal have en gave med i skole, en der skal til sundhedsplejerske, tandlæge eller læge, og så er der forældremøder og forældrekonsultationer, tre forskellige platforme for hver institution at holde sig opdateret på, legeaftaler, legegrupper, tre forskellige forældregrupper, og “hvordan har din dag været?” til hvert af børnene hver eneste dag. Samtidig med at jeg vasker tøj, rydder op, husker (eller glemmer!) at der skal være mælk til morgenmaden i morgen, putter plaster på, trøster, bakker op og giver motiverende samtaler på de rigtige tidspunkter og samler op, når livet er hårdt. Det er mit ansvar at opdrage og sørge for, at disse børn bliver helstøbte mennesker, som behandler andre ordentligt, sætter grænser på den rigtige måde, ikke smider skrald på gaden og husker at bruge tandtråd. Og tro mig, der står altid en klar til at dømme, den ene dag man har glemt cykelhjelmen. Stop med det —> tilbyd din hjælp i stedet ?

A post shared by Gunnvør Virgarsdóttir (@mama_gun) on