'Ex on the beach'-babe voksede op med alkohol i familien: Nu hjælper hun andre

I en ny bog vil Michelle Ulrichsen forsøge at hjælpe andre børn, der oplever forældre, som drikker.

I 2018 var Michelle Ulrichsen fra 'Ex on the beach' til sit første aa møde - ikke fordi hun selv er alkoholiker, men fordi hun er pårørende til en tidligere alkoholiker.

- Det at være barn af en alkoholiker er ofte et tabu. Det har det ikke været for mig, siden hun blev ædru. Men inden hun blev ædru, var jeg bare et lille barn, som var tvunget til at være den voksne, så jeg kunne holde hånden over min mor og forsøge at holde sammen på min familie, som i forvejen var blevet splittet i to grundet mine forældres skilsmisse. Jeg var flov og benægtede alt, da jeg blev konfronteret med sandheden udefra af venner og bekendte. “Din mor er alkoholiker!”, skriver Michelle på sin blog og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Her er Teiturs nye kærlighed

- Jeg ville ikke selv tro det dengang. Men som tingene blev værre derhjemme, kunne jeg godt selv se det. Dog var det ikke svært at lyve. Det er jo noget, voksne gør. Og nu var jeg jo voksen. 13 år gammel, men voksen. Det havde jeg jo været i et stykke tid nu. “Mor er du fuld?”, spurgte den oprevede datter, imens hun så sin mor falde i gangen grædende. “Nej, jeg er bare træt”, svarede den hulkende mor, der nu sad i skrædderstilling på gulvet. Men det var jo ikke første gang..

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde dropper strandvejen: Ind til byen

Michelle er lige nu ved at skrive sin første bog om netop det emne at være barn til en alkoholiker.

- Jeg skriver en bog fra børn af alkoholikere til deres forældre. Så jeg interviewer lige nu en masse, og så bliver bogen skrevet som breve fra dem til forældrene, hvor jeg også selv skriver et brev til min mor, fortæller Michelle til Realityportalen og håber, at bogen kan være med til at gøre en forskel.

LÆS OGSÅ: Frustreret ung mor: Der er ikke en plan B

- Alle bøger om emnet hidtil har været fakta bøger. Og der er oftest kun fokus på alkoholikeren og ikke de pårørende. Men mit mål med bogen er at få andre børn til at føle sig mindre alene, samt forhåbentligt kunne være med til at få nogle aktive alkoholikere til at stille flasken for altid, fortæller Michelle, der altid har talt åbent om emnet, men i bogen bliver der sagt noget højt, som hun aldrig før har sagt.

LÆS OGSÅ: Anna Seneca åbner op om fødslen

Michelles mor er i dag afholdskvinde, og selvom det glæder Michelle, så er hun samtidig ødelagt indeni for altid.

- selvom jeg glædes over samtlige 24 timer, min mor vælger at lade flasken stå, så er der en stor del af mig, som stadig er ødelagt. Som stadig græder ved tanken om dengang, hvor min mor ikke ønskede at være her, og hvor flasken var vigtigere end vores familie. Det første år i hendes ædruelighed vågnede jeg tit om natten grædende, fordi jeg havde haft mareridt om, at hun havde grebet flasken igen, skriver Michelle fortsat på sin blog.

LÆS OGSÅ: Ida Søjborg har ADHD: Så slemme er bivirkningerne

Michelle har på sin Instagram delt et lille udklip fra sit eget kapitel til sin mor, som moren er stolt af.

- Hun støtter fuldt op om den, og hun er kun stolt af, jeg gør det, fortæller Michelle.

LÆS OGSÅ: Skal Mascha Vang have en søn?

Se Michelles ord til sin mor herunder:

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Michelle Ulrichsen (@michelleulr)