Efter ‘Hjem til Gården’-farvel: Sådan går det Dan i dag

Dan har taget kampen op mod kiloene.

Dan Lorenzen fra Nørresundby boltrer sig lystigt på stranden i Blokhus med familien oven på 'Hjem til gården', hvor han søndag aften valgte at sige farvel og tak til sin fortsatte deltagelse. Sammen med fruen Pernille har han indledt kampen mod overvægten. Parret har startet bevægelsen 'Den fede kamp', der handler om en livstilsændring med mere motion og rigtig kost. I 'Hjem til Gården' vejede havde han en kampvægt på små 130 kilo.

- Men jeg har tabt ni kilo, og målet er i første omgang at komme under 100 kilo, siger den 36-årige strandløve til Realityportalen. Hans idealvægt er 75 kilo, så kampen er derfor langt fra forbi endnu.

LÆS OGSÅ: EXIT! 'Hjem til gården'-Ulrik var afhængig af spil

Det var en muskelskade i armen opstået under hugning af brænde med økse, der satte en stopper for Dan Lorenzens videre deltagelse i 'Hjem til Gården' på TV 2. Skaden krævede en tur på hospitalet, og da han kom tilbage til gården, var der stadig store smerter forbundet med at bruge armen.

- Jeg kan ikke holde til det, og når jeg bruger den, gør det rigtigt ondt. Derfor bliver jeg nødt til at tage hjem. Jeg kommer til at savne jer, og håber, I vil være gode ved hinanden, sagde han til beboerne på gården, der samstemmende ytrede, at han ville blive savnet på grund af sit smittende humør. Flere af dem fældede en tåre, og hans portræt i ramme fik en æresplads på hylden for de udstemte beboere.

LÆS OGSÅ: har du også bemærkes ‘Hjem til gården’-Maries anderledes tatoveringer? Derfor har hun dem

- På gården mærkede jeg, at jeg var god nok, som jeg er. At jeg er en fyr, som folk har lyst til at være sammen med – det er noget, jeg kan tage med mig derfra.

Siden programmet blev optaget sidste år, har Dan i øvrigt skiftet karrierevej fra kok til på sigt at blive folkeskolelærer. Han har netop taget en HF og er nu klar til næste skridt i karrieskiftet - nemlig lærerseminariet efter sommer.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’-Dan kørt væk i ambulance: Troede jeg skulle dø

- I 20 år har jeg fokuseret på at knokle tidligt og sent som kok. Nu har jeg det meget bedre og er ikke stresset og bekymret for ikke at få venner. Jeg synes, livet er fantastisk i øjeblikket, siger Dan Lorenzen.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos familien Olsen: Divaen, DJ'en og deres datter