Kong Frederik ændrede scene i tv-serie

En scene i 'Orkestret' måtte laves om.

Det er nu snart et halvt år siden, at dronning Margrethe smed sin nytårsbombe og meldte sin abdikation fra tronen, som den tidligere kronprins Frederik få uger senere overtog og i den forbindelse fik sig titlen som konge.

LÆS OGSÅ: Hjulmand bryder tavsheden: Skilt i al hemmelighed

Artiklen fortsætter under videoen...

Men skiftet i de royales titler har haft adskillige praktiske konsekvenser efterfølgende - blandt andet vil der i flere år frem stå "kronprins Frederik" på danske kalendere, fordi de produceres forud.

Også i tv-branchen, hvor der som bekendt godt kan gå længe mellem optagelse og udsendelse, har man skulle tilpasse sig den nye regent.

Det var tilfældet for DR-serien 'Orkestret', hvis anden sæson har rullet over skærmene de seneste uger, som har måtte ændre i en scene, efter optagelserne ellers var i hus. Det skriver Billed-Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet...

'Orkestret'
'Orkestret'

LÆS OGSÅ: Frederiks triumf i Stockholm: Hilste fra mor

Det drejer sig om en scene i afsnittet 'Tête-à-tête', hvor karakeren Regitze, spillet af Neel Rønholt, nævner kong Frederik.

– Optagelserne til 'Orkestret' fandt sted, inden dronningen havde meldt sin abdikation – så vi besluttede at ændre replikken i post-produktionen, da vi synes, der skulle tituleres korrekt, har executive producer på DR, Morten Egholm, fortalt til mediet.

Heldigvis står Neel Rønholt med ryggen til i scenen, så det var ikke nødvendigt at sætte kameraerne op igen. I stedet var det kun nødvendigt at pille lidt ved lydsporet, og skuespillerinden måtte indtale sin replik igen, så hun siger 'Kong Frederik' i stedet for 'Kronprins'.

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre'-deltager afslører graviditet