Royal forvirring: Frederik er kronprins flere år frem

14. januar er kronprinsen blevet konge - men ikke alle steder.

Det var på 2023s allersidste dag, at dronning Margrethe smed en vaskeægte nytårsbombe og annoncerede, at hun 14. januar ville træde af som dronning og overlade tronen til kronprins Frederik.

En nyhed, der i den grad kom bag på mange - tilsyneladende også kalender-virksomheden Mayland.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe fortsætter

Til HER&NU fortæller firmaets indkøbsansvarlige, Lars Kirkegaard, nemlig, at man ikke skal regne med, at kalenderen de kommende er helt ajourført, når det kommer til de royales titler, af den simple grund, at 2024-kalenderen selvsagt var sat i salg forud for nytårstalen.

Derfor vil der på kalenderne for 2024 altså stå kronprins Frederik 26. maj, hvor den snarlige konge kan fejre fødselsdag, mens der ligeledes vil stå kronprinsesse Mary og prins Christian henholdsvis 5. februar og 15. oktober.

Det er dog ikke kun i 2024, at forvirringen kan opstå. Det kan nemlig også gøre sig gældende for kalendere for både 2025 og 2026.

- Der er nogle af vores produkter, der er eftertragtede flere år frem, så derfor er vi nødt til at trykke, hvad vi kalder en spydspids af dem, og det har vi gjort for 2025 og det er vi i gang med for 2026, forklarer Lars Kirkegaard og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Prins Joachim står overfor store valg

- På grund af miljøhensyn, så vælger vi ikke at vi skal ud i at skulle begynde at smide kalendere ud - det ville jo være dumt.

Ifølge Maylands indkøbsansvarlige kan fejlen fremkomme på omkring 10 procent af kalenderne for de kommende år.

LÆS OGSÅ: Nye tider for dronning Margrethe