Frederiks afslørende studenterhue: Vild ungdom

Kong Frederiks studenterhue fra 1986 vidner om, at han har haft nogle særdeles festlige og tørstige dage.

Under forberedelserne til den nye portrætudstilling om kong Frederik på Amalienborgmuseet, er majestætens vilde fortid blevet afsløret af hans studenterhue.

På et billede, som kongehuset har delt på Instagram, kan man se, at han havde nogle særdeles festlige dage efter sin studentereksamen i juni 1986.

LÆS OGSÅ: Julie Zangenberg deler nyt efter stor operation

Reglerne for klip i huen er ikke helt ens fra gymnasie til gymnasie, men følger man dem fra danskstudenterkørsel.dk, har kongen været ganske tørstig.

På billedet af studenterhuen kan man se, at han fik klippet to firkanter i svedbåndet, og det betyder, at man har drukket en hel kasse øl på et døgn.

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører nye detaljer om 'Sommerdahl'

Firkanten kan dog også betyde, at man har kysset med en, man ikke tidligere har kysset.

Kong Frederiks afslørende studenterhue.
Kong Frederiks afslørende studenterhue.

Kong Frederik, 55, blev student fra Øregaard i Hellerup sammen med sin lillebror, prins Joachim, 54, som han trods aldersforskellen på et år gik i klasse med.

De havde også begge afsluttende eksamen i dansk.

Her scorede Joachim et 11-tal mens Frederik fik ni på den gamle karakterskala. Det betød, at Joachim fik et gennemsnit på knap ni, mens Frederiks blev lidt over otte.

Til gengæld måtte prins Joachim notere sig at blive hjemsendt en uge midt i 3.g, fordi han sammen med sine kammerater havde ødelagt 2.g'ernes skolekomedie ved at puste ærter og pinocchiokugler efter dem på scenen.

17-årige Joachim og 18-årige Frederik med deres huer efter den sidste eksamen.
17-årige Joachim og 18-årige Frederik med deres huer efter den sidste eksamen.

Udover studenterhuen vil der også være mange andre effekter fra kongens liv på 'Frederik 10. – Konge af i morgen', der er åben nu.

LÆS OGSÅ: Maria valgte Benjamin fra: Ville ikke skabe drama

Blandt de udstillede genstande er egebjælken med kælenavnet Maren, som han gravede sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, dronning Marys brudekjole og kongens gallauniform fra søværnet samt hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland.

Når udstillingen i starten af september lukker på Amalienborgmuseet, rejser den videre til Koldinghus.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: 'Først til verdens ende'-par måtte ikke sove sammen

I fars fodspor

Når kronprins Christian til sommer bliver student fra Ordrup Gymnasium, kommer han uden tvivl også til at slå sig løs.

Allerede ved sin 18-års fødselsdag i oktober viste den unge tronfølger, at han ligesom sin far elsker fest og farver. Sammen med sine venner slog han sig blandt andet løs på natklubberne Hive og Museo, ligesom de allerede i løbet af sensommeren havde givet den gas på Smukfest og ved Musik i Lejet.

Han har også tidligere fyret den af under skiferier i Val Thorens og Val d'Isère med sine venner. Her har man blandt andet set, hvordan de ryster champagneflasker og sprøjter de ædle dråber ud over andre festdeltagere.

Ved dronning Margrethes 50-års regentjubilæum viste kronprins Christian sig også som en spasmager. Ved ankomsten til gallaaftenen på Det Kongelige Teater satte han tommel og pegefinger sammen og dannede en cirkel med fingrene, som han diskret viste ved buksekanten (se billedet længere nede).

LÆS OGSÅ: Julie Ølgaard mistede sin bror som 12-årig: Det smadrede mit hjerte

Blandt unge mennesker er det en leg, hvor Christian ville få carte blanche til at give 'en lammer', hvis han opdager nogen, der ser tegnet.

Det slap fotograferne, der tog billeder af det hemmelige tegn, dog for.