Vidste du det?: Badehotellets hemmeligheder

Vi har bedt skuespilllerne om at tage os med bag kameraet for at se nærmere på nogle af de ting, som du ikke ser på skærmen.

Dobbelt hjælp

Færingen Olaf Johannessen, 62, indtager for første gang rollen som Hr. Seerup, og det krævede meget af ham.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning-Schmidt hudløst ærlig: Det var svært

– Jeg har haft to coaches - én, der var god til nordjysk, og én, der var amerikansk. Én dialekt er udfordrende, men to... det var noget af en udfordring, men det var en sjov udfordring.

Rekvisitør

Der er ikke mange, der ved det, men Jens Jacob Tychsen, 48, har faktisk selv købt mange af rekvisitterne til hans rolle som Hr. Weyse.

LÆS OGSÅ: WHAT! Store ændringer i 'Forræder'

– Jeg har altid interesseret mig for rekvisitter, så jeg har faktisk helt fra start selv købt rekvisitter til Weyse. Det blev til en stående ting, at han i hver sæson har fået nye solbriller. Så jeg har hvert år været ude og finde nye vintage solbriller til ham, så jeg har jo ti par i dag, afslører skuespilleren.

Instruktørvikar

Udover at spille grev Ditmar, så fik Mads Wille, 52, også en anden vigtig rolle, da instruktøren Fabian Wullenweber fik corona.

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører: Her er alle de nye deltagere i 'Forræder'

– En af de største oplevelser for mig var, da jeg blev spurgt om at instruere i en hel uge. Jeg har en del instruktørerfaring, så det gik godt. Jeg har instrueret den sidste scene, som køkkenpigerne har sammen.

Sulten vegetar

– Jeg har været lidt udfordret, fordi Fru Helene var på en speciel kur, som var vegetarisk. Så når de andre sad og spiste stegt flæsk med persillesovs, så fik jeg serveret tre mærkelige grønsager, fordi man jo ikke var særlig erfaren i at lave lækre vegetariske retter dengang. Derudover drak hun heller ikke kaffe, som jeg måtte nøjes med te, afslører Cecilie Stenspil, 44.

LÆS OGSÅ: Niclas Bendixen: Sådan tog jeg afsked med min mor

Gennem nåleøjet

Hotellets nye stuepige, Trine, spilles af helt grønne Kamille Wenneberg, 20.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kongeparrets første gallamiddag i residenspalæet

– Jeg så et Facebookopslag med castingen. Det var en proces, som tog tre måneder, og jeg var blandt 450 piger. Jeg holder rigtigt meget af Trine, og jeg ligner hende rigtigt meget privat.

I sidste øjeblik

Skuespillerne har først fået lov til at se manuskripterne lige inden optagelserne.

LÆS OGSÅ: Populær serie vender tilbage

– Hver gang vi startede optagelser på en ny sæson, fik vi de to første afsnit, når vi sad sammen ude i Risby-studierne. Så læste vi dem sammen og fandt ud af, hvad der skulle ske. Derefter kom manuskripterne først løbende, så vi ikke kom til at spille efter hvad, der skulle ske i fremtiden, fortæller Peter Hesse Overgaard, 69, der har rollen som Hr. Aurland.

Stor fest

Optagelserne til 10. sæson af Badehotellet begyndte i april 2023 og varede 107 dage. Den 4. december blev der afholdt en stor afskedsfest, hvor 120 personer var inviteret. Ud af dem havde 52 været med lige siden første sæson, der blev optaget i 2013. I alt er der 64 afsnit af hitserien.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald bryder sammen på tv: Undskyld