Sandra Sommer
Sandra Sommer

Ung mor tager kampen op mod minister

Den tidligere 'De unge mødre'-deltager kunne ikke lade være med at reagere.

I sidste uge kom finansminister Nicolai Wammen i massiv modvind efter regeringens præsentation af finanslovsudspillet. Her fik det specialiserede område skylden for en del af kommunernes besparelser, fordi der var store udgifter forbundet området, som altså dækker folk med handicap og andre udfordringer.

LÆS OGSÅ: Landmand giver ikke op: Tredje gang er lykkens gang

Artiklen fortsætter efter videoen med en ung mor, der har en utraditionel hobby.

Det fik en lang række danskere til at reagere med en kampagne, der voksede på Instagram. En af dem er Sandra Sommer, som er kendt fra 'De unge mødre'. Hun har lavet et opslag, som er rettet mod netop Nicolai Wammen og Socialdemokratiet.

- De handicappede borgeres retssikkerhed har aldrig været dårligere, men det er vores egen skyld. Åbenbart. Familier som min bliver set som en “stor udgift”, som skal “bringes ned”. Familier, som i forvejen kæmper for deres rettigheder. For deres børns rettighed til at kunne indgå i samfundet. For at familien kan fungere. Vi søger aldrig om noget, vi ikke har brug for. Og vi er heldige, hvis vi får det, vi har krav på. Vi kan ikke fungere uden den støtte, vi modtager - som vi har lovgivningsmæssigt ret til, skriver Sandra i et opslag på Instagram på vegne af sin 4-årige datter Merle og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Natascha Linea må opgive drøm

- Til det, vil jeg gerne sige: Undskyld! Undskyld, at jeg blev født med en sjælden hjernemisdannelse, som ikke er andet end genetisk uheld. Undskyld, jeg har brug for massiv overvågning. Undskyld, jeg koster min kommune for mange penge. Undskyld, jeg, som grundet ovenstående, har svær epilepsi. Undskyld, jeg har brug for ansatte til at overvåge min terminale tilstand! Undskyld, at jeg er her!

LÆS OGSÅ: Mai Manniche trækker stikket

Vi skal kæmpe urimelige kampe

Efterfølgende har Nicolai Wammen været ude og undskylde sin formulering og forklaret, at det på ingen måde var hans hensigt at kritisere de handicappede. For Sandra er det dog stadig vigtigt at stille sig op for sin datter og forsøge at råbe politikere som Nicolai Wammen op.

- Fordi han bestemmer over kommunernes økonomi, og kommunernes økonomi bestemmer over de tilbud og hjælp, Merle kan få, og jeg ved, at det er utrolig svært at få den rigtige hjælp til mit barn. Vi skal kæmpe helt urimelige kampe mod kommunerne, som møder os med, at der ikke er råd til vores børn, fortæller Sandra til Realityportalen/ HER&NU og tilføjer:

LÆS OGSÅ: WHAT: Realitystjerner hopper ud fra et fly

- Vi har rigeligt med at hjælpe vores barn og forstår ikke, vi skal kæmpe så hårdt for at få hjælp til vores barn. Hjælp, som vores barn er berettiget til i forhold til loven. Merle er her i vores liv, og hun har ret til et værdigt liv. Og i Danmark har vi en fælles aftale med hinanden, der hedder velfærdssamfundet, hvor vi alle betaler skat for at sikre, at der er hjælp, når vi har brug for det.

LÆS OGSÅ: Nygifte Oh Land: Tager eksmanden med på ferie

Se hele Sandras opslag herunder: