Johnnys rørende debut: Hylder afdød ven

Showet var også en hyldest til bassisten Jørgen Hein Jørgensen. Den 9. juli sov han ind på grund af en uhelbredelig sygdom.

En ren kærlighedsfest udspillede sig på Smukfest, da Kandis gav den gas til deres allerførste koncert på festivalen. Og selvom deres debut har været længe undervejs, så var forsangeren Johnny Hansen, 58, hurtigt klar til at sætte ord på, hvordan det føltes at være med på festivalplakaten i år, da HER&NU mødte ham:

– Min søn, Nicklas, er til
Vildbjerg Cup, og mine
to piger har heller ikke
mulighed for at komme i
aften, men jeg håber på
muligheden en anden
gang, fortæller Johnny,
der havde hustruen,
Gitte Hansen, med til
Skanderborg.
– Min søn, Nicklas, er til Vildbjerg Cup, og mine to piger har heller ikke mulighed for at komme i aften, men jeg håber på muligheden en anden gang, fortæller Johnny, der havde hustruen, Gitte Hansen, med til Skanderborg.

LÆS OGSÅ: Tilstanden forværret: Jeg er grædefærdig

– Jeg tror, man skal vokse med opgaven. Det har vi gjort med Kandis. Vi er modnet gennem alle de år og er gået fra at være et balleorkester til også at være et koncertnavn i dag, fortæller KandisJohnny.

LÆS OGSÅ: Nynne om vold: Jeg følte mig som en boksebold

– Det er klart, at der er mange ting, som har hjulpet os. Senest med vores dokumentar 'Kandis for livet', hvor vi på en måde er blevet mere accepteret af kulturen og kultureliten. Vi har selvfølgelig et publikum i forvejen, men det er fedt at blive accepteret af branchen.

Showet var også en hyldest til bassisten Jørgen Hein Jørgensen, der var med til at stifte bandet i 1989. Den 9. juli sov han ind på grund af en uhelbredelig sygdom. Tilbage har Kandis-Johnny og de andre gutter i bandet de gode minder at holde fast i:

LÆS OGSÅ: Robert Hansen joker med vold: "Er der sket noget med hende?"

Det folkekære band
modtog
publikums
hyldest efter
en energisk
koncert i
”Teltet” på
Smukfest.
Det folkekære band modtog publikums hyldest efter en energisk koncert i ”Teltet” på Smukfest.

– Jørgen var jo en festlig person over for vennerne og hans familie. Han var et samlingspunkt. Når vi i bandet var færdige med at spille koncerter og havde overnatning på diverse hoteller, så var det altid ham, der var omdrejningspunktet, hvor vi fik en øl og et godt grin. Det er fuldstændig i hans ånd, at vi spiller her, fortæller Johnny.

LÆS OGSÅ: Inviterer til kæmpe fest: Sådan skal prins Christian fejres

– Vi har lavet en video, som skal køre i baggrunden til vores shows på et eller andet tidspunkt under sangen 'Hotel Himmel'. Sangen er lavet tilbage på albummet 'Kandis 13', lige efter jeg mistede Helle, men lige nu dedikerer vi den til ham, da den passer godt i tråd med det.

Kandis
er klar til
festíval:
fra venstre
guitaristen Mads
Hyldahl,
bassist Ole
Svendsen,
trommeslageren Frank
Thøgersen,
Johnny og
Jens Erik
Jensen på
keyboard.
Kandis er klar til festíval: fra venstre guitaristen Mads Hyldahl, bassist Ole Svendsen, trommeslageren Frank Thøgersen, Johnny og Jens Erik Jensen på keyboard.

En ny bassist har dog allerede fundet sig til rette i bandet og var også med til at sætte fut i teltet på Smukfest.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: Der var en mening med ulykken

– Vi havde jo en afløser med for Jørgen i en periode, hvor vi havde lånt en bassist fra Skive. Han hedder Ole Svendsen, og er fortsat i bandet. Han faldt utroligt godt til i orkestret og ville rigtig gerne fortsætte. Jørgen nåede at møde Ole. Han syntes, at Ole var en rigtig god fyr. Han var glad for, at det var ham, der tog over, fortæller Johnny.

LÆS OGSÅ: Løvindes gode investering: Ingen troede på det