Inviterer til kæmpe fest: Sådan skal prins Christian fejres

Op mod 200 unge fra rigsfællesskabet kan få fingrene i en invitation.

Når kalenderen skriver 15. oktober, er det 18 år siden, at prins Christian kom til verden og gjorde kronsprinsparret forældre for første gang.

I den anledning har Kongehuset netop offentliggjort nye billeder af den unge prins og løfter nu sløret for, hvordan han skal fejre sin fødselsdag.

LÆS OGSÅ: Kryptiske Silas: Tilbage i 'Vild med dans'?

I et opslag på kongehusets Instagram-profil lyder det, at prinsen, i selskab med sin familie, vil vise sig på balkonen på Frederik VIII’s Palæ klokken 12.00.

Senere er der lagt i kakkelovnen til den store fejring, når prins Christians farmor, dronning Margrethe, er vært for et galletaffel på Christiansborg Slot.

Her vil repræsentanter fra et udvalg af landets ungdomsorganisationer være til stede, ligesom unge, som har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden, inviteres.

- Derudover vil Kongehuset i samarbejde med landets kommuner invitere op mod 200 unge fra rigsfællesskabet til at deltage i fejringen, idet hver af Danmarks kommuner samt Grønland og Færøerne får mulighed for hver især at udvælge to 18-årige til at deltage i gallataflet, lyder det.

Omtrent en måned senere, når festlighederne er overstået, vil prins Christian tirsdag 14. november klokken 9.30 møde i Statsrådet.

LÆS OGSÅ: Flytter til Østrig: Fortsætter Lene Beier på skærmen?

- Prinsen vil afgive en såkaldt højtidelig erklæring om at ville overholde grundloven, skriver kongehuset.

Efterfølgende vil prins Christian kunne udpeges som rigsforstander, men det er altså ikke før, et tronskifte har fundet sted, at prinsen vil få sæde i Statsrådet.

Prins Christian er som bekendt 2. person i arvefølgen til den danske krone efter sin far, kronprins Frederik.