Camilla Andersen, Janne Kolling og Anette Hoffmann
Camilla Andersen, Janne Kolling og Anette Hoffmann

Husker du Janne Kolling? Her er hun i dag

Janne Kolling er stadig den danske kvinde med flest landskampe på sit CV.

Når de danske håndboldkvinder netop nu spiller VM på hjemmebane, hvor de er blandt favoritterne til at vinde guldet, er det svært ikke at lade tankerne flyve tilbage på det hold, der banede vejen for dansk kvindehåndbold.

LÆS OGSÅ: Husker du Katrine Fruelund? Sådan går det i dag

Artiklen fortsætter efter videoen med Nicklas Landin fra Skanderborg Festival.

LÆS OGSÅ: Husker du Anette Hoffmann? Her er hun i dag

I 90'erne fik de 'Jernhårde ladies', som landsholdet dengang blev kaldt, genoplivet landsholdet, der ellers i 1987 var ved at blive nedlagt. Janne Kolling var anfører for landsholdet, der kun seks år efter i 1993 vandt en sølvmedalje ved VM og kom på alles læber.

Medaljen var dog kun begyndelsen, og allerede året efter kunne de skifte sølvet ud med guld, da de 'Jernhårde ladies' besejrede Tyskland og vandt EM.

LÆS OGSÅ: Lasse Skriver afslører: Afviste 'X Factor'

Janne Kolding var kendt for sit store overblik og gode humør på banen, og hun nåede at spille 250 landskampe, inden hun stoppede som anfører i 1996 efter at have vundet OL-guld i Atlanta. Hun fik efterfølgende en korsbåndsskade, men kæmpede sig tilbage og nåede med til OL i 2000. Hun spillede sin sidste kamp på landsholdet i foråret 2001, som blev hendes kamp nummer 250.

LÆS OGSÅ: Althea Reinhardt og Mie Højlund: Mere end bare håndbold-kollegaer

Janne Kolling er stadig den spiller, der har spillet flest landskampe på kvindelandsholdet, og hun er med sine 756 landskampsmål den næstmest scorende spiller på landsholdet - kun overgået af Camilla Andersen, som har laver 846 scoringer.

LÆS OGSÅ: Husker du? De kvindelige håndboldstjerner i ‘Vild med dans’

Selvom Janne Kolling stoppede sin professionelle karriere, har hun aldrig sluppet håndbolden, og den dag i dag arbejder hun for Dansk Håndbold Forbund, hvor hun er Hospitality Manager. Hun står for arrangementer for sponsorerne i forbindelse med landskampe, mesterskaber, seminarer og for medarbejderarrangementer.

LÆS OGSÅ: Ny stjernespiller: Datter af kendt håndboldspiller

Privat danner hun par med Henrik Jørgensen, og hun har børnene Frieda og Bertram fra et tidligere forhold.