Julie Mathiesen Scaglione
Julie Mathiesen Scaglione

Ny stjernespiller: Datter af kendt håndboldspiller

Julie Mathiesen Scaglione debuterede sidste år, men hun har ikke sit talent fra fremmede.

Når Julie Mathiesen Scaglione ikke spiller på landsholdet, bliver målene scoret for Ikast Håndbold i Damehåndboldligaen.

LÆS OGSÅ: Landstræner Jesper Jensen: Gift med denne håndboldspiller

Artiklen fortsætter under videoen af Lars Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Allan Olsens flotte mærkedag: Ædru i 30 år

Julie var udtaget i bruttotruppen til VM 2021 på landsholdet og fik sin debut på A-landsholdet den 9. juni 2022. Lige nu kæmper hun i Jesper Jensens trup i kampen for en VM guldpokal.

Talentet har hun ikke fra fremmede. Hun er nemlig datter af Lone Mathiesen Laugesen. Lone, der dengang kun hed Mathiesen til efternavn, var aktiv på landsholdet 1996 og frem til 1999, hvor holdet fik tilnavnet 'De jernhårde ladies'.

Lone var med, da holdet i 1997 vandt guld ved VM, der blev afholdt i Tyskland. Det er første og eneste gang, at de danske håndboldkvinder har vundet den slutrunde, men måske Lones datter, Julie, i år kommer til at gøre dem kunsten efter.

Julie finder stor tryghed i at kunne trække på erfaringen fra sin mor.

- Min mor har været en rigtig stor hjælp. Faktisk mest udenfor banen. Hun ved, at vi har styr på det hele i Ikast, og det spilmæssige har landsholdet og jeg selv også styr på, men hun har været en sindssyg god sparringspartner omkring det mentale, og hvad man gør, når man skal lave et interview, eller hvad man gør, når man er bagud med to. Der har hun været god at kunne sparre med, fortæller Julie Scaglione til BILLED-BLADET.

LÆS OGSÅ: Bekræfter fængsling af Elvira: Dybt berørt

Når 19-årige Julie spiller i de røde og hvide farver, så står mor Lone på sidelinjen og hepper, da VM denne gang er på hjemmebane.

I dag spiller Danmark deres 3. og sidste gruppekamp ved VM, der er en direkte duel om 1.-pladsen, når Danmark skal op imod Rumænien i Jyske Bank Boxen i Herning. Begge hold har vundet deres to første kampe, så nu gælder det kampen om gruppens 1. plads og et godt afsæt til mellemrunden, hvor begge hold jagter maksimumpoint.

LÆS OGSÅ: Laura Drasbæks rå debut: Sniffede kokain

Se kampen kl. 20.30 på TV 2.

Lone Mathiesen.Danmark-Slovenien.
Lone Mathiesen.Danmark-Slovenien.