Efter boykot af Janni og Karsten Ree: Wafande er i chok

Efter Wafande torsdag boykottede Ree Park Safari, er han nu i chok over, hvor mange mennesker der fortsat holder fast i deres frie ret til at tale nedsættende om andre.

For en måneds tid siden blev et interview med Janni og Karsten Ree om parrets seneste tur til Afrika hurtigt meget problematisk, da Karsten brugte n-ordet om afrikanere og udtalte, at han “leger med dem” og at han skal “lære dem at arbejde”.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører stor kærlighed til sønnens far

Efter tonsvis af delinger og reaktioner på interviewet tyede Janni til tasterne på sin Instagram, hvor hun forsvarede sin mand og understregede, at han ikke er racist, fordi "han elsker og respekterer afrikanere".

Men konsekvenserne af det kontroversielle interview er endnu ikke færdige med at dukke op. Musikeren Wafande har nemlig valgt at boykotte parret, skrev han i går i et opslag på sin Instagram.

- Jeg skulle ha’ spillet i Ree Park Safari her til sommer med Pharfar og JJ Paulo, men som I nok kan forstå, er der ingen af os, der stiller op til sådan et cirkus. Karsten Ree og Janni Ree burde virkelig skamme sig over sådan nogle udtalelser. Og så bare stå og grine, wow, står der i opslaget, hvor Wafande har lagt en video op af det problematiske interview.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt afslører: Derfor sælger jeg lejligheden

Siden er det strømmet ind med opbakning til Wafande, der har delt en masse positive reaktioner på sin Instagram story.

- Sikke en dag. Først og fremmest tak til alle dem, der støtter op om retfærdighed og siger nej til hyggeracisme. Men også tak til dem, der tager vores sko på og følger med tiden og de ændringer, der naturligt sker, når verden bliver mere bevidst (woke), skriver Wafande i sin story.

LÆS OGSÅ: Remee jubler over Kvamm: Spændende at se 'X Factor' igen

Chokeret over reaktioner

Men selvom han fremhæver de positive reaktioner, så er det langt fra alle, der hører til den kategori.

- Når det så er sagt, så er jeg chokeret over, hvor mange der stadig synes, det er helt på sin plads og i orden. Jeg er født af fransk/dansk mor og afrikansk far. Mange blandinger og hjertet placeret samme sted som alle andre mennesker, tilføjer Wafande i sin story.

- Jeg har fået nok af bortforklaringer og retfærdiggørelse af noget, der burde være så logisk. Din mening er din og min er min, men det mindste, vi kan gøre, er at snakke om vores forskelligheder med respekt for hinanden. Kan du ikke være med i den debat, hører du ikke hjemme på mine diverse platforme, afslutter Wafande med hashtagget #stopracisme.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-stjerne afslører kønnet

Interviewet blev i sin tid delt vidt og bredt af diverse medier, der også fik en del kommentarer på, at det heller ikke var i orden at dele Karstens udtalelser. HER&NU var også til stede ved interviewet, men har skåret den kontroversielle del ud. Du kan se starten af interviewet øverst i artiklen.

I kommentarsporet får Wafande opbakning af en række danske kendisser, og blandt andre JJ Paulo, der skulle have spillet med Wafande i Ree Park, er også forarget over udtalelserne fra Ree-parret.

- Øv, hvor ærgeligt de skal ødelægge et arrangement med et godt formål - fuck dem, skriver JJ Paulo.

- Ja, virkelig trist. Men vi finder på noget andet, der gør verden til et bedre sted, svarer Wafande.

LÆS OGSÅ: Melvin Kakooza sammen med kendt tv-vært

HER&NU har forsøgt at få en kommentar fra Karsten, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Herunder kan du læse Wafandes opslag: