Dulfi Al-Jabouris evige rejselyst: Stak af som barn

Dulfi er meget bevidst om, at traumerne fra hans barndom gør, at han hele tiden er i bevægelse.

Efter mere end 10 år som skuespiller med en række markante roller i både tv-serier og film somb'Krigen' og 'Underverden' samt både Robert- og Bodil-nomineringer, så er Dulfi Al-Jabouri efterhånden et velkendt ansigt.

LÆS OGSÅ: Amalies mor: Har ikke talt med Amalie i 5 uger

Dulfi har et spændende år foran sig. Hans
næste film har premiere til sommer, han
skal optage mere tv, og så er han selv i
gang med at udvikle et rejseprogram.
Dulfi har et spændende år foran sig. Hans næste film har premiere til sommer, han skal optage mere tv, og så er han selv i gang med at udvikle et rejseprogram.

Lige nu kan han opleves sammen med fem andre kendte i 'The Journey – 15 dage i Nepal' på Viaplay.

Dulfis far flygtede til Danmark efter at være blevet arresteret og tortureret af Saddam Hussains regime i Irak i 1995. Halvandet år senere flygtede Dulfi som seksårig med sin mor og lillebror til Danmark og endte i et af Amagers mest rå kvarterer med de udfordringer, det gav for en dreng uden dansk sprog og en lidt mere solbrændt kulør. Ordblindhed gjorde, at Dulfi først lærte at læse i 7. klasse, men det var i skuespillet, at han fandt sin egen identitet.

LÆS OGSÅ: Blachman indrømmer: Har dårligt selvværd

Prøver at finde ro

Dulfi er meget bevidst om, at traumerne fra hans barndom gør, at han hele tiden er i bevægelse, og han arbejder med det.

Dulfi i Nepal med
Anders Lund Madsen,
Søs Egelind, Christiane
Schaumburg-Müller Åxman og
Josephine Højbjerg. Stig Tøfting
medvirker også.
Dulfi i Nepal med Anders Lund Madsen, Søs Egelind, Christiane Schaumburg-Müller Åxman og Josephine Højbjerg. Stig Tøfting medvirker også.

– Jeg prøver så vidt muligt at finde ro. Stoppe op og sige til mig selv: ”Det er sgu ok, det går nok. Du behøver ikke hele tiden at have travlt”. Men når jeg når målet, så får jeg det sådan: ”Hvad skal der ske nu, nu har jeg nået det?”. Det kan godt gå hen og blive drænende til sidst, fortæller Dulfi Al-Jabouri, 32, som i dag bor i København K og er kæreste med kokken Claus Meyers datter Elvira.

LÆS OGSÅ: Geggo laver nyt program med sin bror

Selvom Dulfi i dag har slået rødder i Danmark, hvor hans forældre stadig bor på Amager, så har han udlængsel.

Altid nysgerrig

– Jeg rejser meget rundt i hele verden, og jeg kan godt lidt at komme til et sted og så finde ud af, hvad der skal ske. Jeg har rejst gennem både Mellemøsten og USA, fortæller Dulfi, der har haft rejselyst det meste af sit liv.

LÆS OGSÅ: ‘Bachelorette’-fyre skrev sang under optagelserne: Nu bliver den udgivet

Claus Meyers datter Elvira, her 15
år i 2012, er i dag
en smuk kvinde på
25 år, som Dulfi er
kæreste med.
Claus Meyers datter Elvira, her 15 år i 2012, er i dag en smuk kvinde på 25 år, som Dulfi er kæreste med.

– Mine forældre har fortalt mig, at helt fra jeg var tre år, havde jeg en tendens til at stikke af hjemmefra. Jeg åbnede bare døren og stak af, og så brugte de flere timer på at finde mig. Når jeg som barn tog bussen med min mor, så talte jeg med alle de fremmede. Jeg lyttede og spurgte ind til dem. Jeg er meget nysgerrig på alt det fremmede.

LÆS OGSÅ: Mathias Hjort afslører: Arbejder på mere tv

Sit store videbegær er Dulfi på ingen måde ked af – tværtimod.

– Jeg er meget åben og nysgerrig, og mennesker er i virkeligheden ikke så anderledes, som vi tror. Det får jeg bekræftet, når jeg rejser i forskellige kulturer. Det bruger jeg, når jeg spiller skuespil. Det er min måde at kompensere for, at jeg ikke har gået på teaterskolen. Ligesom når jeg tager på stranden eller bare sætter mig i en park og kigger på mennesker.

LÆS OGSÅ: Heidi Klum som Hollywood-mor: Dæmper på drømmene