Claes Antonsen.
Claes Antonsen.

Claes Antonsen trækker sig fra The Antonelli Orchestra

Trommeslageren er nu fortid i bandet, oplyser Claes Antonsen i en mail.

Claes Antonsen trækker sig fra The Antonelli Orchestra og alle sine aktiviteter derudover.

Det skriver B.T., som har set en mail, bandmedlemmet har sendt til flere musikere og arrangører, han skulle arbejde sammen med.

LÆS OGSÅ: Claes Antonsen omtalt i sexisme-dokumentar: Nu reagerer TV 2

Artiklen fortsætter under videoen.

Mailen har festivalchef for Hansted Live, Lars Aagaard, blandt andre modtaget.

- Den her mail er sendt til flere andre arrangører og forskellige kunstnere, men der står vitterligt ikke mere end fire linjer, hvor han forklarer, at han grundet omstændighederne trækker sig fuldstændig, og så anerkender han igen sin opførsel og undskylder for den, forklarer festivalchefen til B.T.

Det sker som følge af de anklager, der er kommet frem i DR-dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen', hvor flere kendte kvinder beretter om, hvordan den 61-årige musiker skabte mange ubehagelige episoder under optagelserne af TV 2-programmerne 'Toppen af Poppen'.

LÆS OGSÅ: Claes Antonsen står frem efter sexisme-dokumentar: Undskyld!

I dokumentaren, der udkom mandag, er Claes Antonsen ikke navngivet.

Onsdag valgte trommeslageren dog selv at stå frem og undskylde.

- I forbindelse med DR dokumentaren, Sexisme i musikbranchen, står en række kvindelige artister frem og beretter, hvordan jeg, som person, har skabt en utryg og ubehagelig stemning under produktionen af 'Toppen af Poppen' programmerne i kraft af mit sprog og min adfærd, skrev han ud på sine sociale medier og tilføjede:

LÆS OGSÅ: Martin Brygmann er færdig i 'Far til fire'

- Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende. Det vil jeg gerne undskylde for. Jeg er simpelthen så ked af, at jeg, igennem mange år, ikke har indset at jeg, uden tanke for kvinderne, har brugt og ord vendinger om og til dem, som har været grænseoverskridende og sexistiske. Det var ikke i orden. Slet ikke. Undskyld.

Tidligere onsdag meddelte både Tessa og Malte Ebert, at de ikke længere ville optræde med The Antonelli Orchestra, grundet de anklager, der er kommet frem i dokumentaren.

Sammen med sit band var Claes Antonsen for tiden på turné med Sanne Salomonsen. Hendes management har dog indtil videre ingen kommentarer til sagen.