Claes Antonsen står frem efter sexisme-dokumentar: Undskyld!

Trommeslageren fra The Antonelli Orchestra, der er kendt fra 'Toppen af Poppen' og 'Vild med dans', står frem og giver kvinderne en uforbeholden undskyldning.

Den 61-årige trommeslager og grundlægger af The Antonelli Orchestra, Claes Antonsen, stod onsdag aften frem og undskyldte overfor de kvinder, der i DR's dokumentarserie, "Sexisme i musikbranchen", har fortalt hvordan skabte mange ubehagelige episoder under optagelserne af TV 2-programmerne 'Toppen af Poppen'.

LÆS OGSÅ: Efter sexisme-dokumentar: Tessa aflyser koncerter med The Antonelli Orchestra

- I forbindelse med DR dokumentaren, Sexisme i musikbranchen, står en række kvindelige artister frem og beretter, hvordan jeg, som person, har skabt en utryg og ubehagelig stemning under produktionen af Toppen af Poppen programmerne i kraft af mit sprog og min adfærd, skriver han på Instagram og fortsætter:

- Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende.

LÆS OGSÅ: Efter sexisme-dokumetar: Martin Brygmann er færdig i 'Far til fire'

- Det vil jeg gerne undskylde for. Jeg er simpelthen så ked af, at jeg, igennem mange år, ikke har indset at jeg, uden tanke for kvinderne, har brugt og ord vendinger om og til dem, som har været grænseoverskridende og sexistiske. Det var ikke i orden. Slet ikke. Undskyld, slutter han sit opslag.

Claes Antonsen.
Claes Antonsen.

Antonsen blev ikke identificeret med navn i DR-dokumentaren, men på blandt andet Reddit har han i månedsvis været omtalt som en af dem, programmerne omhandlede.

LÆS OGSÅ: Oh Land er blandt kilderne i sexisme-dokumentar: Man bliver god til at sluge kameler

Tidligere onsdag meddelte både Tessa og Malte Ebert at de ikke længere ville optræde med The Antonelli Orchestra.

Sammen med sit band er Claes Antonsen for tiden på turné med Sanne Salomonsen. Hendes management har indtil videre ingen kommentarer til sagen.