Forestillingen "Som i himlen"Carsten Svendsen
Forestillingen "Som i himlen"Carsten Svendsen

Carsten Svendsen er vild med Kristen Skjern: En god fyr

Der er mange sider af Kristen Skjern, som Carsten genkender i sig selv.

Carsten Svendsen har lige genset tv-serien ”Matador” som julekalender i december, og Kristen Andersen-Skjern står knivskarpt i hans erindring.

LÆS OGSÅ: 'Love is blind'-stjerne sagsøger Netflix: Jeg følte mig som en fange

Artiklen fortsætter under videoen:

Carsten skal nemlig spille Kristen i musicalen om ”Matador”, der har premiere i februar.

– Jeg elsker scenen, hvor Kristen Skjern har overtaget Damernes Magasin og omdannet det til Omegnsbanken, og man kommer ind i hans lejlighed for første gang. Der er et eller andet med ham der, som jeg altid bliver lidt forelsket i. Og så elsker jeg, når han og Elisabeth Friis sidder og spiser morgenmad i hans sofa i nattøj. Og endelig under 2. verdenskrig, hvor han sidder over for Doktor Hansen og siger: ”Jeg må også kunne bruges til noget”, fortæller Carsten Svendsen, 44, med kæmpe entusiasme.

LÆS OGSÅ: Hudløst ærlig Stephania Potalivo: Kæmper for at blive mor

– Kristen er typen, som træffer en masse beslutninger, og de fleste har noget med hans bror at gøre, og hele Varnæs-familien, han ikke kan være sammen med. Men det bliver så alment menneskeligt genkendeligt, at han til sidst overgiver sig til noget, han virkelig kan bruges til.

Carsten er kæreste med Cecilie De La Prada og far til datteren Rosa på 13 år.

Faktisk er der mange sider af Kristen Skjern, som Carsten genkender i sig selv.

– At livet tager en drejning, hvor man lige pludselig står på et andet sted. Og så, at han altid lytter til klassisk musik. Jeg elsker klassisk musik, min far sad og lyttede til klassisk musik i bilen hver evig eneste morgen, når jeg blev kørt i skole. Det har jeg også gjort siden, og der er klassisk musik på min playliste, siger Carsten.

LÆS OGSÅ: Tina Maria gik fra sine børns far: Alt faldt sammen omkring mig

Han har netop afsluttet hovedrollen i musicalen ”Som i himlen” på Det Kgl. Teater.

– Det er noget i Kristens ungkarlemåde at leve på, jeg kan genkende. Selvom jeg rodede meget mere rundt end han gjorde. Og gør det stadig den dag i dag. Men der er noget med den måde, han gebærder sig på, som jeg godt kan lide, hans retfærdighedsfølelse og hans troskabsfølelse. Den vækker noget i mig. Han er virkeligt en ”good guy”. Han træffer nogle virkelig dårlige beslutninger, men han prøver sit allerbedste.

LÆS OGSÅ: Ærlige Anne Glad: Jeg har altid fravalgt det