Lægens ord: Så syg er Mia Wagner

Lægen Jerk W. Langer advarer om alvoren af Mie Wagners hjerteproblemer.

Blot syv dage efter hun var blevet udnævnt som digitaliserings- og ligestillingsminister, måtte Mia Wagner i forrige uge sygemelde sig med hjerteproblemer efter at være besvimet i sit hjem og indlagt.

Og i onsdags trak hun sig så helt fra regeringen.

LÆS OGSÅ: Sussi afslører fremtidsplaner med kæresten

– Min krop og vilje deler åbenbart ikke livsdrøm. Jeg har derfor meddelt Troels Lund, at jeg ønsker at stoppe som minister, for jeg er nødt til at lytte til min krop og tage hensyn til mit helbred, sagde hun og takkede for den omsorg, mange havde vist hende.

Den 45-årige forretningskvinde fik for fem år siden diagnosticeret to hjertelidelser og indopereret en pacemaker.

LÆS OGSÅ: NU SKER DET: Elvira er i retten i Dubai

– Jeg har efterfølgende gennemført flere krævende projekter, blandt andet deltaget i fire sæsoner af Løvens hule og startet Nordic Female Founders under stor mediebevågenhed uden at mærke noget til mit hjerte. Jeg er ved godt mod, og håber at yderligere undersøgelser, kan give nogle svar. Jeg ved ikke, hvornår jeg er klar igen, forklarer Mia Wagner og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Tillykke: Tobias og Patricia afslører stort skridt i parforholdet

– Det skal ske i min krops tempo, slog hun fast.

Lægens ord

Og det er den rigtige vej frem, siger læge og foredragsholder Jerk W. Langer.

LÆS OGSÅ: Amalie og Mikkel sammen på rød løber: Jeg har fået mundkurv på

– Hun har for fem år siden formentlig fået påvist en hjerterytmeforstyrrelse. Derfor har hun fået indsat en pacemaker, som kan overtage den elektriske impuls i hjertet. Over 40.000 danskere har en pacemaker, og det kan skyldes både noget medfødt eller en pludseligt opstået tilstand, fordi hjertet er blevet belastet. Og så siger hun, at hun også har en anden hjertesygdom. Det kunne være hjertesvigt, altså at hjertet ikke kan pumpe blodet godt nok igennem, måske som følge af en hjerterytmeforstyrrelse, forklarer Langer, der ikke har behandlet Mia Wagner, men blot udtaler sig generelt på baggrund af hendes egne kommentarer.

Ifølge ham kan udnævnelsen som minister have påført hendes hjerte en for stor belastning.

– Der kan være sket to ting. Hendes hjertesygdom kan være blevet forværret, og pacemakeren trænger derfor til en justering, men der kan også være kommet et øget pres på hjertet på grund af stress efter ministerudnævnelsen. Så det har måske været lægernes vurdering, at hun skal komme sig i ro og mag, og det tager den tid, der tager, så der kan man ikke sætte en præcis dato på, men er blot nødt til at lade kroppen restituere, sluttede han.

LÆS OGSÅ: Elviras eks hyrer Robert Hansens advokat