Jacob Kragelund
Jacob Kragelund

'Kontant'-vært blev tilbudt en halv million for at tie

De medvirkende er villige til at gå langt for ikke at blive nævnt i DR-programmet.

Jacob Kragelund har stået i spidsen for DRs forbrugermagasin 'Kontant' siden 2019. Det er derfor ikke uvant for ham, at personerne, som omtales i programmerne, på den ene eller anden måde forsøger at lukke munden på ham og produktionen.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch tjener kassen: Skiller sig af med flere 'Løvens Hule'-virksomheder

Artiklen fortsætter under videoen.

Alligevel fik han dog for nylig en noget overraskende mail, da 'Kontant' så nærmere på firmaet Elgaards, der har stået for adskillige mangelfulde hulmursisoleringer.

- Og så slutter Jeppe Elgaard Andersen af med noget af et tilbud. Han skriver nemlig, at jeg kan få en halv million kroner, hvis vi ikke omtaler hans virksomhed i programmet, lyder det fra Jacob Kragelund i programmet, der fastslår:

- Det er godt nok mange penge, men 'Kontant' er ikke til salg.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind fik vild besked fra kvinde: Nu er hun med i 'Sommerdahl'

Perfekt afslutning

Til fagbladet Journalisten kalder Jacob Kragelund det for en "perfekt afslutning på et 'Kontant'-program" og sætter flere ord på, hvad der gik igennem hans hoved, da han så tilbuddet.

- Da jeg fik mailen, tænkte jeg, at det var lige godt satans. Der skød han godt nok sig selv i foden. Hvordan skulle det på nogen måde lykkes mig at snige ham ud af et program, hvor han fylder halvdelen, fortæller værten.

Derudover beretter han om andre gange, hvor kilder har forsøgt at undgå omtale i forbrugermagasinet.

LÆS OGSÅ: Ung mor i chok over kønnet: Endelig en pige

Værtens kone blev blandet ind i det

Han har eksempelvis flere gange oplevet, at hans kone blev blandet ind i det - en gang havde en kilde opfundet en historie om, at konen skulle have været sammen med direktøren for firmaet til en julefrokost.

I den mere kuriøse afdeling har en kilde, der blev kritiseret, engang sendt et tre siders langt brev med genmæle.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinder i babylykke

- Kravet var, at teksten skulle læses op i fuld længde af skuespilleren Lars Mikkelsen, og det kunne vi selvfølgelig ikke imødekomme, fortæller Jacob Kragelund til Journalisten.

'Kontant' har været sendt på DR1 i forskellige afskygninger siden 2001. Programmet tager forbrugernes klager op og konfronterer bagmændene.

LÆS OGSÅ: Lise Baastrup scorer nyt job