'Gift ved første blik' sæson 8.
'Gift ved første blik' sæson 8.

'Gift ved første blik': Derfor er parrene matchet op

Det er angiveligt ikke, modsætninger der mødes i den nye sæson af 'Gift ved første blik'.

Der er en del ændringer i den nye sæson af DR-programmet 'Gift ved første blik', og én af dem er, at der er kommet et helt nyt hold af eksperter, som har matchet parrene.

LÆS OGSÅ: Linea tilbage på tv: Mangler manden

I programmet fortæller eksperterne, der består af psykolog Eivind Johansen, psykolog Trine Hjorth Bønnerup og etnolog Sarah Holst Kjær, at de har valgt at matche deltagerne ud fra, hvor meget de minder om hinanden personlighedsmæssigt.

Som seer får vi også indblik i, hvorfor eksperterne mener, at de nygifte par er et godt match. I første episode møder eksperten Trine Hjorth Bønnerup nemlig op til bryllupsfestlighederne, hvor hun fortæller parrene, hvorfor det lige netop er dem, der er blevet et par.

- Vi eksperter holder taler til bryllupperne, hvor vi giver parrene begrundelserne for, hvorfor de er matchet. Det giver dem en større mulighed for at læne sig ind med tillid til processen, fordi de kan forstå, hvorfor det lige netop er de to, der blevet sat sammen, siger Trine Hjorth Bønnerup i programmet.

Sara og Rasmus

I første episode er det 29-årige Sara og 31-årige Rasmus, der skal sige ja til hinanden, og det er der ifølge eksperterne flere årsager til. Her beskriver Trine Hjorth Bønnerup, hvordan de begge er åbne og gode til at dele ud af sig selv.

- Sara, du beskriver for mig, hvordan betænksomhed og hjælpsomhed er noget af det, der gør, at du føler dig særlig og elsket. At være givende på den måde i en relation falder Rasmus meget naturligt, da han er villig til at gå den ekstra mil for dem, han holder af, siger eksperten og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Sara Maria deler trist nyhed: Faren skal på hospice

- Rasmus har udtrykt, at han ofte falder for kvinder, som har lidt nichede interesser og lidt kant. Sara har også en tendens til virkelig at kaste sig nørdet over de ting, som hun er optaget af. Hun er for eksempel blevet ekspert i fjernvarme, siger Trine Hjorth Bønnerup i sin tale til parret.

Rasmus fortæller i sin introvideo, at når han går op i noget, så er han meget passioneret omkring det, og at han synes det er fedt, når man står ved, at man godt kan lide at nørde nogle ting.

I første episode bliver vi også bekendt med, at Sara og Rasmus arbejder indenfor samme branche. Mens Sara arbejder energistyrelsen med social rådgivning, så er Rasmus uddannet ingeniør og arbejder med solceller.

Jeanette og Michael

Det andet par, vi møder i første episode, er 30-årige Jeanette og 39-årige Michael. Til deres bryllupfest sætter Trine Hjorth Bønnerup også ord på, hvorfor eksperterne mener, de er et godt match.

- I har den samme energi og positive tilgang til livet. I ønsker ikke at hænge fast i det negative, og I ønsker ikke at bekymre jer. Når jeg i de indledende samtaler bad jer om at beskrive en situation ude i fremtiden, som indfanger noget af det, I drømmer om i en relation, så beskrev i begge en hverdagssituation, hvor dét, I hygger jer med at tale om, er jeres fælles fremtid. Drømmen om at starte familie lever hos jer begge, siger eksperten og fortsætter:

LÆS OGSÅ: 'Jeopardy!' vender tilbage

- Og noget tyder på at timingen er rigtig god, for Jeanette falder gerne for en lidt ældre mand med styr på sig selv og sit liv, og Michael falder gerne for en yngre kvinde med fart på, god energi, og som man kan dele både oplevelser og slå sig ned med, siger Trine Hjorth Bønnerup.

I Jeanettes introvideo fortæller hun, at hun søger en mand, der vil opleve livet, er spontan og som elsker at rejse. Michael fortæller ligeledes i sin introvideo, at hans hobby er at rejse og opleve nye ting.

'Gift ved første blik' kan ses på DRTV kl. 6.00 og sendes på DR1 kl. 20.00 hver torsdag.