Reality-babe fik efterfødselsreaktion

Ditte vidste ikke, at hun havde en efterfødselsreaktion, før hun fik ny sundhedsplejerske.

Den 20. februar 2021 blev Ditte Lee fra ‘Ex on the beach’ mor for første gang til en lille pige. Men fødslen blev slet ikke som forventet, og det endte med et akut kejsersnit og et stort blodtab. Den voldsomme oplevelse har sat sine spor hos Ditte, som først nu har været klar til at læse sin journal fra sygehuset, det skriver hun i et opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter operation: Frygter, det er kræft

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Amalie giver en noget overraskende update på sit forhold til Mikkel.

LÆS OGSÅ: Remee afslører: Det er slut

Da hun læste journalen fandt hun ud af, at fødslen var endnu mere voldsom, end hun selv oplevede, for da datteren Chiara kom ud, blev hun i journalen kategoriseret som slap, og det kom bag på Ditte. Årsagen til, at hun først læser journalen nu, skal findes i den efterfødselsreaktion, hun først sent fandt ud af, at hun led af.

- Jeg erkendte det nok alt for sent, men ser jeg tilbage, er jeg ikke i tvivl om, at de første måneder efter fødslen var svære psykisk. Jeg havde det meget svært. Det påvirkede min hverdag meget. Jeg trak mig fra alt socialt, som ikke handlede om min datter. Og så baksede jeg også med at acceptere min krop som den var blevet. Mit forhold til min datter har aldrig fejlet noget! Heldigvis, fastslår Ditte, som ikke selv søgte hjælp:

- Jeg erkendte det ikke højt, det gjorde min sundhedsplejerske, som var ny, da vi flyttede. Jeg skulle tale om fødslen, og det kunne jeg ikke uden at bryde sammen. Enten har jeg været god til at holde det inde, og ellers havde sundhedsplejersken ikke helt opfanget det. Det var nok lidt en tabu følelse at skulle indrømme en depression.

LÆS OGSÅ: Gravid Fie afslører: Jeg stod i mit værste mareridt

Kom i en efterfødselsgruppe

Efter mødet med den nye sundhedsplejerske kom Ditte i en gruppe for folk med efterfødselsreaktioner. Forløbet varede i otte uger, og det er en måned siden, Ditte sluttede sit forløb.

LÆS OGSÅ: Kessler starter ny uddannelse

- Det var fint at få talt med nogle fagpersoner om det, og hvor normalt det faktisk kan være. Jeg har det fint med sociale ting nu. Det er stadig begrænset, men det er nok normalt, når man er mor og bruger tiden anderledes end før. Jeg har de mennesker i mit liv, som er gode for mig og min datter, fortæller Ditte, som stadig kæmper med sin krop og kropsopfattelse.

- Kiloene rasler ikke af, men det går den rigtige vej, slutter hun

Læs Dittes opdatering fra Instagram omkring fødslen og journalen herunder:

 
View this post on Instagram
 

A post shared by D I T T E L E E (@ditte.lee)