Kæmper med ADHD og angst: Det er vigtigt at tale om

Skuespiller Sebastian Bull håber, han kan være et forbillede for mange, der kæmper med det samme, som han gør.

Skuespiller Sebastian Bull er en af de otte kendte danskere, der har sagt ja til at være med i programmet 'Øen VIP'. For Sebastian var det en udfordring, der ligger ud over de sædvanlige, da han både har ADHD og angst.

LÆS OGSÅ: WHAT: Bjerrehuus og Philine er sammen på en øde ø

- Jeg havde snakket med en person, som er tilknyttet produktionen, inden vi rejste, men jeg havde måske undervurderet, hvor meget angsten fyldte på det tidspunkt. Så at komme derud var en form for terapibearbejdelse, fortæller Sebastian til HER&NU og fortsætter:

- Min angst har fyldt meget og fylder mere og mere, jo mere jeg kommer ud over rampen, så det er noget, jeg skal have en opmærksomhed på. Jeg blev konfronteret meget med min angst på øen.

LÆS OGSÅ: På jagt efter speciel brudekjole: Christiane rejser til udlandet

Sebastian lægger ikke skjul på, at han har ADHD og angst, for han mener, det er vigtigt at tale om.

- Jeg synes, man skal være åben omkring det, og mere tabubelagt synes jeg ikke, det skal være. Jeg har ADHD og slår et slag for, at ADHD er en pakke, der er pakket grimt ind, men når man åbner den op, så er den fandme fed, så længe man er bevidst om, at man har det. Så jeg vil vildt gerne slå et slag for de ting, som man åbenlyst ikke vil snakke om.

LÆS OGSÅ: Dansk skuespiller kørt ned af hjemmehjælper

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sebastian Bull med i Øen VIP (Foto: Warner Bros. Discovery.)
Sebastian Bull med i Øen VIP (Foto: Warner Bros. Discovery.)

Mit livs værste nat

Selvom Sebastian er åben omkring både ADHD og angst, så blev den første nat på øen alligevel for meget for ham.

- Luftfugtigheden var ekstrem høj, så jeg kunne ikke rigtig få vejret. Det kom ikke så meget til udtryk, men det var så varmt. Og inden da havde vi gået rigtig meget og havde trukket de tunge tasker med os, så vi var også meget udmattede. Jeg var ikke forberedt på natten, og hvor voldsomt det faktisk var, fortæller Sebastian.

LÆS OGSÅ: Leo kæmper for livet: Jeg frygter at dø

Sebastian fik et angstanfald, og han blev frustreret over, at det skulle filmes.

- Jeg vidste godt, hvad jeg gik ind til i forhold til at blive filmet, og jeg gik ind til det her for at være ærlig. Jeg synes bare, det var voldsomt for mig, at folk skulle se et angstanfald, fortæller Sebastian og fortsætter:

- Jeg synes ikke, det skulle filmes i momentet, men set i bagspejlet er det okay. Det er det her, der skal vises til folk, folk skal se det, så man kan snakke om det. Det åbner forhåbentlig op for en snak, som jeg synes, der skal være der, slutter Sebastian.

Følg Sebastian og de øvrige syv deltagere i 'Øen VIP' fra torsdag den 9. februar på Kanal 5 og discovery+.

LÆS OGSÅ: Her er guldherrernes smukke kærester og koner