'Hjem til gården'-Dan kørt væk i ambulance: Troede jeg skulle dø

Kokken fik morfin af paramedicineren. Årsagen til sammenbruddet skyldtes frygten for en blodprop.

I aftenens afsnit af 'Hjem til gården' kl. 20.00 på TV 2 bliver kokken Dan blev kørt væk i ambulance efter at have fået et ildebefindende, da deltagerne sled og slæbte med etablering af en hestefold. Men afsnittet afslører ikke, hvorfor Dan Lorenzen fra Nørresundby knækkede midt i det hele.

- Efter at have knoklet hele dagen gik jeg over for at hugge brænde til madlavning. Her stod jeg en time, men da jeg skulle hugge den sidste kævle, smuttede øksen, så det gav et riv i venstre brystmuskel, forklarer den 35-årige kok til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsens hårde barndom: Misbrugt af farfar

- Hver gang jeg trak vejret, stak det og min ene arm begyndte at summe. Jeg sov dårligt om natten, og dagen efter begyndte det at stikke i hjertet, så jeg spekulerede på om, jeg var ved at få en blodprop, fordi flere i familien har været ramt af det i min alder, så jeg blev nervøs og begyndte at hyperventilere.

Af den årsag trak han en tilrettelægger til side, lagde sig fladt ned på jorden, og der blev tilkaldt en ambulance. Paramedicineren gav ham morfin, og han blev bragt på hospitalet i Nykøbing Mors. Undersøgelsen viste, at det var en muskelforstrækning, men også at han lider af et forstørret hjerte formentlig opstået på baggrund af overægt.

LÆS OGSÅ: Laura og Isse skaber drømmen uden programmet

- Jeg troede, jeg skulle dø, men kom efter nogen tid på hospitalet tilbage til gården igen, fortæller Dan om hændelsen, der dog medførte stor smerte, hver gang han skulle bruge venstre arm. Derfor overvejer han nu sin videre skæbne i programmet.

LÆS OGSÅ: Oliver om Gunnvør: Hun er den bedste mor