Fra 'MasterChef' til 'Den store bagedyst': Mette har skiftet køkken

Mette Sloth har siden sin deltagelse i 'MasterChef Jul' eksperimenteret med det søde køkken, som hun finder meget mere inspirerende end det salte.

Mette Sloth måtte i aften sande, at hendes 'MasterChef' talenter ikke rakte til mere end en semifinaleplads, men med sin deltagelse i programmet har hun lært noget nyt om sig selv.

- Indtil jeg var med i 'MasterChef' var det klart det salte, jeg bedst kunne lide at lave, men efter jeg har været med, fandt jeg ud af, at det med desserter, kager og bagværk faktisk havde større interesse hos mig, end jeg havde regnet med, fortæller Mette til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Derfor ser Thomas Castberg ikke selv 'MasterChef'

Mette har derfor brugt tiden siden i sommers på at finde på nye bage-eksperimenter, hvilket hendes Instagram også bærer præg af.

- Jeg er blevet ret vild med at nørkle i det søde køkken, fortæller Mette, der lige har bagt en kageborg inspireret af Hammershus i julens anledning.

LÆS OGSÅ: Henrik Qvortrup skal skilles

Artiklen fortsætter under billedet.

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Mette Kristine Sloth (@mette_sloth_)

Mette kunne sagtens forestille sig selv som deltager i 'Den store bagedyst'.

- Jeg ved slet ikke, om man må, men det kunne jeg sagtens overveje. Jeg øver mig, og man skal jo kunne kravle, før man kan gå, så det kunne da godt være, at man skulle fordi 'Den store bagedyst', smiler Mette.

LÆS OGSÅ: 'Bagedyst'-vinder afslører fortid med Casper Christensen

Mette ved godt, hvorfor det søde køkken er mere hende end det salte.

- Der er flere processer, man skal igennem. Når man laver mad er det mere, hvad smager godt, hvad smager ikke godt, men når man bager, skal man også vide, hvad det forskellige gør ved konsistensen. Der er mere nørderi. Det er sjovt at forme ting og pynte ting, der er mulighed for andre udtryk end ved kartofler og sovs, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: 'Den store bagedyst'-deltager deler julelækkerier

Blev lettet over at ryge ud

Mette blev overrasket over at skulle forlade konkurrencen i aften, for hun følte selv, at det var gået ret godt, og hun var ovenpå, men selvom hun gerne ville til finalen, så var det også en lettelse for hende, at rejsen sluttede her.

- Ugen inden semifinalen fik jeg en ny stilling - jeg gik fra at være pensionsrådgiver til at blive konsulent, så der skete meget den periode. Så på den ene side ville jeg gerne fokusere 100% på 'MasterChef Jul', men på den anden side var jeg landet i en megafed stilling, som jeg virkelig også havde drømt om. Så på den måde var det fint at ryge ud af 'MasterChef Jul', for så kunne jeg vende tilbage til mit arbejde, fortæller Mette og fortsætter:

LÆS OGSÅ: 'Den store bagedyst' vender tilbage: Her er deltagerne

- Jeg er meget tilfreds med, hvor langt jeg kom, men jeg tænkte også, at når det nu var julemad og det traditionelle, så havde jeg måske en chance for at komme i finalen. Det var mit mål ikke at blive vippet ud af semifinalen igen, men at jeg ikke turde tage nok chancer gjorde, at jeg ikke kom længere denne gang, fortæller Mette, der også blev slået ud i semifinalen i 'MasterChef' 2020.

LÆS OGSÅ: SE HER: Danske kendisser sammen i ny musikvideo

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Mette Kristine Sloth (@mette_sloth_)

LÆS OGSÅ: Mille Gori i ny julekalender i Grønland