Midt i babylykke: Lambang registreret som alenefar

Lykken er stor hos Kaspar og Lambang, men det danske system slukker lidt af lyset i en ellers oplyst babyglæde.

- På Borgerservice for at registrere Lambang som far og mig som… ingenting, indleder Kaspar Arianto et længere opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: Se billederne af Karsten Rees palæ: Koster 120 millioner

Parret fra TV 2-programmet 'Sommerdrømme' er i slutningen af november kommet hjem med deres nyfødte dreng, som de har hentet i USA hos en rugemor.

Selvom Kaspar og Lambang begge står registreret som fædre på det amerikanske fødselscertifikat, kan Kaspar ikke registreres som noget i det danske.

- Jeg kunne derfor blot sidde på en bænk bag en plante og lytte til samtalen, som havde til formål at få Lambang registreret som alenefar, skriver Kaspar fortsat.

Kampen fortsætter

Parret har i flere år kæmpet for, at det i Danmark er muligt for forældreskab som deres, hvor der er to fædre, og at begge kan registreres som juridiske forældre til et fælles barn født ved hjælp af international surrogacy. Ligesom det i flere år har været muligt for to kvinder.

- Vi kan jeg ikke lægge skjul på, at det skærer i hjertet atter at møde systemet i sin nuværende form, selvom det er lykkeligt at høre, at nye retningslinjer kan være på vej i 2024.

LÆS OGSÅ: Virker han bekendt? Her har du set morfaren fra 'Valdes Jul' før

I dag var det altså kun Lambang, der kunne registreres grundet det biologiske bånd.

Foruden den nyfødte dreng, Alvar, har parret tvillingerne Java og Atlas, der på samme måde som Alvar kun kan registreres med én far. Derfor er tvillingerne biologisk registreret med hver sin far og som to forskellige familier. Det betyder også, at de heller ikke er registreret som søskende, selvom de er tvillinger.

LÆS OGSÅ: Wafande færdig med børn

Lambang og Kaspar håber, at de kan være med til at belyse problemstillingen, så der i fremtiden bliver ligestilling på området.

Læs hele opslaget herunder: