Mette Blomsterberg bruger aldrig opskrifter
'Den store bagedyst'-dommeren er meget opmærksom på madspild i sin hverdag, men har ikke brug for opskrifter til at udleve det.
Det var som en æggeblomme mellem to piskeris, da 'Den store bagedyst'-dommer og konditor Mette Blomsterberg i sidste uge kom til velgørenhedsmiddag for 'Stop Spild Af Mad' med den franske stjernekok Francis Cardenau fra 'Le Sommelier' og kongehusets tidligere køkkenchef Jesper Volmer, nu køkkenchef og direktør for 'Rå' på Bornholm.
Mette Blomsterberg er meget opmærksom på madspild i sin dagligdag, og hun var ikke bange for at komme med en stærk afsløring i det fine gastronomiske selskab.
- Jeg laver aldrig mad ud fra en opskrift, men ud fra hvad jeg har i køleskabet. Det gælder bare om hele tiden at have gang i en madproces, så du bruger dine råvarer hver dag, og samtidig ikke være bange for at bruge den runkne kartoffel eller den krøllede ingefær, fortalte Mette og fortsatte:
LÆS OGSÅ: Jette vil gøre karriere ud af ’Bagedysten’
- Det er jeg meget opmærksom på – både i min forretning, og når jeg står hjemme i køkkenet som husmor. Hvis vi ødsler med råvarerne, så dør vi simpelthen af sult. Hjemme bruger jeg resterne af vores mad til madpakker, og så har vi en sød kanin, som spiser skrællerne fra gulerødderne.
Formålet med middagen for politikere, erhvervsfolk og kulturpersoner var at sætte fokus på madspild, da der hvert år spildes ca. 700.000 tons mad i Danmark. Middagen skulle samtidig rejse midler til at støtte projektet 'Juleoverskud', et samarbejde mellem 'Stop Spild Af Mad' og Dansk Folkehjælp, som lillejuleaften uddeler kvalitetsoverskudsmad til 2.000 danske familier, som har behov for ekstra hjælp i juletiden.
Artiklen er oprindeligt bragt i HER&NU.
LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg: Jeg er ikke homofobisk
LÆS OGSÅ: BAKING NEWS: Sådan foregår optagelserne til ‘Den store bagedyst’
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.