Maria og Bea klar til 'X Factor'-liveshows: Sådan mødte vi hinanden

De to sønderjyske piger er klar til at give den gas i aften.

Maria Meldgaard Mortensen og Bea Sarockaite oplevede kæmpe succes med deres optræden under Five Chair Challenge i 'X Factor'. Knap to millioner gange er TV 2-videoen blevet streamet på nettet, hvor de 18-årige piger vrikkede med rumpen og rappede til den store guldmedalje.

Og nu er de klar til 'X Factor' liveshow i aften med Oh Land – Nanna Øland Fabricius – som deres coach.

– Det har været overvældende med al den opmærksomhed. I starten af audition-forløbet blev der skrevet grimme ting på nettet, men efter vores første optræden har det kun været positivt, siger Maria fra Haderslev og Bea fra Sønderbog.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer afslører: Vi havde sex under reklamepauserne

Artiklen fortsætter under videoen, hvor 'De unge mødre'-deltagerne Dea Louise og Rasmus får hjælp til rengøringen.

SE BILLEDERNE: Hjemme hos Frank fra ‘X Factor’: Forfulgt af tvangstanker

Stoppes på gaden

Pigerne mødtes gennem en fælles veninde for fem år siden og fandt hurtigt ud af, at de havde fælles musiksmag.

– Det kom bare til os og har siden udviklet sig til rap. Vi vil gerne skabe opmærksomhed og vise, at vi er gode. Vi gør tingene i nuet og tænker ikke så meget over, at der er mange mennesker og snurrende filmkameraer. For os handler det om at levere det, vi har øvet, forklarer de seje tøser videre.

– Vi er blevet stoppet på gaden, men folk har kun været søde ved os. Al den ros virker motiverende. For os er rap en livsstil. Hvis folk har en dårlig dag, så kan de måske blive glade igen ved at lytte til vores musik. Det er i hvert fald målet, siger Maria og Bea, der er henholdsvis arbejdsløs og går i 3. G.

LÆS OGSÅ: Pinlig ‘X Factor’-dommer svinet til: Se hans geniale modsvar

Glade for Oh Land

I forhold til samværet med de øvrige deltagere har Maria og Bea kun rosende ord tilovers.

– De er søde, og det er fedt at have hinanden i forløbet. Og Oh Land er virkelig god til at mærke os. Hun presser ikke sine idéer ned over hovedet på os, men ser hurtigt, hvad vi er trygge ved.

Og deres coach er også glade for at have dem med i gruppekategorien.

– De repræsenterer de unge piger. Kvindelige rappere er faktisk meget usædvanligt i Danmark. Så jeg har store forventninger til dem. De er så modige, at de tør være sig selv, siger Oh Land om Maria og Bea.

LÆS OGSÅ: Drama hos ‘X-Factor’-dommer: Overrasket af indbrudstyv