Her er alle årets julekalendere

I denne søde juletid, er tv'et fyldt med gode julekalendere.

Julemåneden banker på døren, og det betyder hygge, æbleskiver, pakkekalender, nisser og ikke mindst julekalender. Men hvilke julekalendere kan vi glæde os til i år?

2018 tegner godt på tv-fladen, når det gælder julekalendere. Der er lagt op til en god blanding af nye julefortællinger og direkte evergreens ud i julekalenderens verden, så der er god grund til at glæde sig. DR sender hele syv julekalendere, mens TV 2 nøjes med fire - begge netværk byder også på hver deres streaming julekalender, og den ene er allerede startet.

Her kommer listen over alle årets julekalendere for små og store.

LÆS OGSÅ: Ung mor i voldsomt trafikuheld: Jeg kunne ikke mærke mine ben

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Silas, Johannes og Louise er ved at planlægge juleaften som regnbuefamilie.

DR1: Theo & Den Magiske Talisman

Theo går i 6. klasse, men han har ingen venner i skolen. Hans eneste og bedste ven i verden er morfaren Harald. Det er derfor overvældende for Theo, da morfaren lige inden jul falder om. Der er udsigt til, at Theo kan miste sin bedste ven, og det vil han for alt i verden ikke lade ske. Han rejser derfor ind i den magiske verden Thannanaya sammen med den nye pige fra klassen, Simone, for at få sin morfar tilbage.

'Theo & Den Magiske Talisman' er en magisk og tidløs fortælling om tre generationers måder at sige farvel på; en ung drengs farvel til sin morfar, en mors farvel til sin far og en gammel mands farvel til livet på Jorden. Julekalenderen er moderne eventyrfortælling for hele familien, hvor vi bliver taget med på en rejse til naturriget Thannanaya, som Theo og morfaren sammen har skabt. Her opdager Theo og Simone, at der er lys og håb, og at livet fortsætter – dem, vi har sagt farvel til, vil altid være med os og leve videre, så længe vi mindes dem.

Sendes den 1.-24. december klokken 19.30 på DR1.

LÆS OGSÅ: Er Geggo gravid? Nu giver hun svaret

DR Ultra: Eftershow til 'Theo & Den Magiske Talisman'

Her kommer et koncept, vi kender fra 'Paradise Hotel'. I forlængelse af DR1’s julekalender bliver der på DR Ultra sendt 'Theo & Den Magiske Talisman'-eftershow. Sammen med de medvirkende skal vi høre de bedste bag-om-historier fra julekalenderen, klæde os ud i de fedeste kostumer ogaltid lige have lidt mere at vide om næste dags afsnit end alle andre.

Sendes den 1.-24. december klokken 19.55 på DR Ultra.

LÆS OGSÅ: Dansk realitystjerne i sorg efter brud fra hemmelig kæreste

TV 2: Tvillingerne og Julemanden

På den konkurrerende kanal disker de op med et gensyn med ‘Tvillingerne og Julemanden’ fra 2013, som er en fortsættelse af ‘Ludvig og Julemanden’. Lars Hjortshøj spiller hovedrollen som julemanden Nicolas, som drømmer om at blive en rigtig julemand med et langt hvidt skæg. I Aalborg møder han genfærdet og videnskabsmanden Dr. Schwartz, der spilles af Nikolaj Kopernikus, og han lover Nicolas at få ønsket til at gå i opfyldelse, hvis han til gengæld vil hjælpe ham med at få fat på den magiske Lysets Sten.

Dr. Schwartz lokker Nicolas til at skrive under på en kontrakt, hvori der står, at han skal skaffe Lysets Sten inden juleaften. Sker det ikke, overtager Dr. Schwartz alt hvad Nicolas ejer – blandt andet legetøjsfabrikken i Grønland. Da Nicolas' kone Julie opdager kontrakten og protesterer, forvandler Dr. Schwartz hende til en gås og tager hende med sig til fyrtårnet i Hirtshals.

For at få sin hustru tilbage søger Nicolas hjælp hos tvillingeparret Peter og Signe, som lover at hjælpe ham med at finde Lysets Sten og befri Julie fra den onde Dr. Schwartz.

Sendes den 1.-24. december klokken 20.00 på TV2

LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er totalt til grin

TV 2: Alletiders julemand

Ingen jul uden et gensyn med Pyrus, og den tradition holder TV 2 fast i i år, hvor de genudsender 'Alletiders julemand' om eftermiddagen på hovedkanalen. Så når børnene kommer hjem fra skole eller børnehave kan de hygge sig med Pyrus' univers, som deres forældre måske selv kender fra deres egen barndom og ungdom. Julemanden har mistet sin hukommelse, og nu må nisserne fra Rigsarkivet rejse gennem hans historie, for at få ham til igen at huske, hvem han er. Rejsen strækker sig over 24 afsnit, og undervejs kommer Pyrus naturligvis galt afsted.

Sendes den 1.-24. december kl. 16.30 på TV 2.

LÆS OGSÅ: Kim Kardashian i chok: Så mange børn vil Kanye have

DR Ramasjang: Selmas Saga

Selmas Saga er en svensk julekalender fra 2016, som er en rigtig klassisk julesaga med masser af sne, magi og eventyr for de mindste. Den otteårige Selma og hendes familie kan ikke betale huslejen, og de trues derfor med udsmidning, og så lige op til den søde juletid. Heldigvis er Selma en pige med ben i næsen, og da hun ved et tilfælde møder den lettere forrykte videnskabsmand Efraim von Trippelhatt, får hun fornyet håb. Efraim påstår nemlig, at han kan finde vejen til Julemandens rige. Det umage par begiver sig derfor ud på en lang og begivenhedsrig rejse i von Trippelhatts luftskib – for Selma har et helt specielt ønske til julemanden.

Sendes den 1.-24. december på DR Ramasjang klokken 17.00

LÆS OGSÅ: Sådan er det gået alle ‘Gift ved første blik’-parrene

DR Ramasjang: Ramajetternes Jul

Den 1. december får Ramajetterne og lufthavnens chef, som er spillet af børnevært og skuespiller Kristian Gintberg, at vide, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn. Julen er i fare, og nu går den vilde jagt efter julemandens computer i gang. Forskellige spor sender Ramajetterne fra lufthavnen og rundt i hele Europa i deres forsøg på at redde børnenes jul. Blandt de medvirkende er også skuespilleren Elliott Crosset Hove.

Sendes den 1.-24. december på DR Ramasjang klokken 17.20.

DR Ramasjang: Onkel Rejes Julefis

Før, imellem og efter Ramasjangs to julekalendere er der julefis med Onkel Reje. Han er sammen med Brille klar til at julehygge i den julepyntede hytte, men bordet mangler. Onkel Reje har nemlig solgt det, fordi han synes, de trænger til et nyt. Brille kunne nu godt lide det gamle bord, men giver alligevel en hånd med, da det nye bord skal bæres ind. Desværre får Brille det over foden og mener, det er Onkel Rejes skyld, og at han skylder en undskyldning. Det mener Onkel Reje ikke, og det ender med, at Brille sætter sig ned under bordet og sultestrejker – hvilket ikke er det letteste i verden, når man har en sød tand og bordet ovenover dagligt fyldes med juleknas. Resten af december må Onkel Reje invitere andre gæster ind til julehygge – blandt andet Onkel Bum fra Onkel Rejes kommende Heavyshow – inden Brille igen kravler op og julefreden er reddet.

Sendes den 1.-24. december på DR Ramasjang fra klokken 17.00.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie er flyttet sammen med kæresten

DR Ultra: Klassens Perfekte Jul

Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Derfor kommer han i et anfald af frustration til at ødelægge klassens årlige juletur. Vennerne bliver sure på Magnus og fryser ham ude. For at gøre det godt igen melder han alle til en konkurrence, hvor de sammen kan vinde den perfekte VIP-juletur. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en trussel op udefra, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så børnene sammen kan opleve klassens perfekte jul.

Sendes den 1.-24. december på DR Ultra klokken 17.50.

LÆS OGSÅ: Geggo afslører: Så meget af brylluppet betaler TV3

TV 2 Play: Ludvig og julemanden

Allerede nu er nedtællingen til jul og 1. december i gang på TV 2 PLAY, den 7. november begyndte 'Ludvig og Julemanden' nemlig på TV 2s streamingtjeneste, og man kan altså få forhistorien til årets julekalender fra nu af og frem til 1. december. Her møder vi drengen Ludvig Glad, der sammen med sin familie flytter ind på Børglum Kloster, inden de skal videre til udlandet og bo på grund af faderens arbejde. Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten, så familien kan få penge nok til at blive boende og dermed undgå at rejse til udlandet. 'Ludvig og Julemanden' blev vist første gang på TV 2 i 2011.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-deltager tilbageholdt i lufthavnen: Nu skal parret skilles

DRTV: Bamses Julerejse

DRTV byder i år på et kært gensyn med Bamse, Kylling og Ælling. Bamses mission på hans julerejse er at finde både julen og Julemanden. Der er nemlig sket det, at Julemanden har mistet de tre vigtigste ting, der skal til for, at det kan blive rigtig jul igen. Julemandens sæk med til- og fra-kort, det evige julegavebånd og det evige julegavepapir er blevet væk. Af alle er det Julemandens Nisse, der har taget de tre ting, fordi han er blevet så træt af julen. Han har smidt tingene i nærheden af Bamses hus, hvor Nissen er overbevist om, at Julemanden aldrig nogensinde vil finde dem igen. Men han har vist gjort regning uden Bamse og hans venner.

Kan ses fra den 1. december klokken 6.00 på DRTV

TV 2 Charlie: The Julekalender

Her bydes på et hyggeligt julegensyn med klassikeren ‘The Julekalender’ med kartoffelavler Oluf Sand og fru Gertrud, Benny samt de tre nisser Gynter, Hansi og Fritz. Den populære 'The Julekalender' med De Nattergale blev første gang sendt i 1991 og skal igen i år underholde med et miks af engelsk, tysk og jyskproducerede sproglige konstruktioner.

DR2: Rytteriets Jul

Rytteriet er hver søndag aften i december i julestemning og inviterer indenfor til hygge, korsang, gløgg og croquistegning. Tulle og Else får en snak om julefrokoster, Ole har pakket sig selv ind i en gave, Trines mor er stadig frustreret over sin datters manglende forståelse, og så er der Gøran og mandskoret for slet ikke at tale om Rikard og damerne. Martin Buch og Rasmus Botoft er med andre ord tilbage og med sig har de Bodil Jørgensen og Nis Bank Mikkelsen.

Sendes de første fire søndage i december på DR2 klokken 21.30.

Alle DRs julekalendere er tilgængelige på DRTV fra kl. 6 hver morgen, og TV 2 Play har for vane at udgive næste afsnit af julekalenderne umiddelbart efter aftenens afsnit er sendt.