Esben Dalgaards døtre skal se far i 'Tinka'

Når der søndag blændes op for første afsnit af TV 2-julekalenderen 'Tinka og Kongespillet', vil Esben Dalgaards døtre, Olivia på 14 år og syvårige Alberte, sidde forventningsfulde foran tv’et – klar til at se deres far.

– Se, det er min far, siger den yngste og peger stolt på forsiden af 'Tinka'-julekalenderen ved bordet i villaen på Amager. Her er han afbilledet i skikkelse af bulderbassen Grot. 

LÆS OGSÅ: UH! Amalie viser kæresten frem

For den 43-årige kongelige skuespiller er det nyt med 'Tinka', men han har skam også spillet med i 'Juleønsket' fra 2015.

– Så mine børn kommer til at opleve mig igen. I den alder mener de, at det er sindssygt fedt, at deres far er med i sådan noget, konstaterer han ved stuebordet, hvor de spæde forberedelser til juletiden er i gang.

– Det kommer til at stikke helt af, når julekasserne i kælderen findes frem, afslører han videre.

– Julepynten bliver klasket op overalt, og der er ikke noget med, at noget ikke er pænt nok. Næ, næ, vi smider intet væk, og selvom det er gammelt og grimt, kommer det op og sidder så tæt, at der ikke kan trænge sollys ind gennem vinduerne i december, lover Esben Dalgaard, mens pigerne nikker anerkendende. For sådan skal julen være.

LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-Julie: Min eks ødelagde mig

Under forårets optagelser af 'Tinka' måtte han allerede her finde julehumøret frem trods den skæve årstid.

– Som skuespiller tager man sig gevaldigt sammen, når det handler om julekalendere, velvidende at det fylder rigtig meget for mange seere i en lang periode. Så vi har forsøgt at lave en produktion, som familierne forhåbentlig bliver glade for, fortsætter Esben, der fra 18. december også skal på scenen til repremieren af 'Riget' på Det Kgl. Teater.

LÆS OGSÅ: Nadia Shila: Derfor kan jeg ikke bo med min mand