Kong Frederik til Royal Run i 2023
Kong Frederik til Royal Run i 2023

Royal Run er i gang: Her kan du møde de kongelige

Du kan støde ind i den royale familie forskellige steder i landet.

I dag går det løs, når næsten hundrede tusinde danskere skal løbe i takt med den royale familie rundt omkring i landet.

LÆS OGSÅ: Jackie bryder tavsheden efter bruddet: Det var en kamp hver dag

Artiklen fortsætter under videoen fra 2023...

Kong Frederik står som sædvanlig for at skyde løbefesten i gang, og allerede nu har han sendt en hilsen afsted på kongehusets Instagram-profil fra Dannebrog, som han har taget fra København til Fredericia.

- Om lidt skyder jeg en fantastisk Royal Run-dag i gang i Fredericia. Jeg har glædet mig meget, og igen i år er opbakningen utrolig flot fra alle sider.
Med over 95.000 tilmeldte har vi sammen sat rekord ved dette års løb. Min familie og jeg glæder os til at møde jer i Fredericia, Aarhus, Brønderslev, Kalundborg og København/Frederiksberg. God Royal Run-dag, skriver han.

Klokken 10.20 skyder kong Frederik Royal Run i gang med at løbe One mile i Fredericia, og ved 13-tiden er det planen, at han skal løbe i Aarhus.

Kronprins Christian er for første gang taget alene ud i landet, og han ankommer til Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev klokken 11.10, hvor han skal løbe en One mile.

Kongehuset har endnu ikke bekræftet noget, men de tidligere år har prins Vincent, prinsesse Josephine og prinsesse Isabella løbet en One mile fra Nyhavn til Amalienborg ved middagstid, ligesom de også har taget fem kilometer strækninger midt på dagen.

LÆS OGSÅ: Kong Frederik ændrede scene i tv-serie

Ifølge det officielle program ankommer dronning Mary klokken 16.30 til Kalundborg, hvor hun skal løbe fem kilometer.

Klokken 19.00 ankommer kong Frederik til Nyhavn for at løbe 10 kilometer gennem København og Frederiksberg. Her forventes han igen at få selskab af kronprins Christian og prins Vincent, for derefter at blive modtaget af blandt andre dronning Mary ved målstregen på Amalienborg.

LÆS OGSÅ: Fulde gardere gik amok på Amalienborg Slotsplads