Ausamah Saed aka USO
Ausamah Saed aka USO

USOs kamp for livet: Ramt af hjertestop

Nu fortælleren rapperen sin livsændrende historie i håb om, at den kan inspirere andre.

I juni sidste år deltog rapperen USO, med det borgerlige navn Ausamah Saeed, i en velgørende løbestafet ved Søerne i København, men da han skulle ud på den anden fem kilometers runde, blev han ramt af hjertestop.

Nu fortæller han for første gang om episoden i et interview med Euroman.

Artiklen fortsætter under videoen.

LÆS OGSÅ: Bjerrehuus føler sig misforstået: Træt af at være den dumme far

Der blev hurtigt ringet efter en ambulance til den 42-årige rapper, men ingen tjekkede hans puls, før en forbipasserende kvinde spurgte flokken af mennesker, der stod omkring ham.

Hun gik selv i gang med at give ham hjertemasssage indtil ambulancefolkene tog over. De gav USO stød for at få hjertet i gang igen inden de kørte ham til Rigshospitalet.

LÆS OGSÅ: Klippet ud af 'Bachelorette': Her er Morten og Stigs sang

- Lægerne på Riget lagde mig i respirator i fire dage. En maskine trak vejret for mig. Og de rensede min lunger, fordi jeg oveni hjertestoppet havde fået en kemisk lungebetændelse, som man kan få når man sluger sit eget blod eller opkast, fortæller rapperen til magasinet og tilføjer:

- Mens jeg lå i koma indopererede de en stent, der skulle udvide min kranspulsåre, som de fandt ud af var forsnævret, hvilket jeg ikke havde haft nogen som helst viden om. Det var selve årsagen til mit hjertestop.

Siden hjertestoppet har han været gennem genoptræning og rehabilitering for at komme ovenpå igen, både fysisk og mentalt - men nu er han klar til at fortælle sin historie i håb om, at den vil inspirere andre til at lære livreddende førstehjælp.

- Ens verden bliver sgu vendt på hovedet, når man hverken kan gå eller spise på egen hånd. Har nu fået det bedre og lægerne siger, at jeg nok vende tilbage til “normal” tilstand igen. Er ved at være 100 procent på toppen igen, og der er langt om længe kommet overskud til at tage fat i anden halvleg af det her liv, som jeg sommetider bare tager for givet, lyder det fra rapperen.