TV-vært efter sindssyg sygdom: Jeg har stadig mareridt

For seks år siden svævende tv-værten Ibi Støving mellem liv og død.

På godt og ondt har Ibi Støvings liv ikke været det samme, siden hun for seks år siden var ved at dø af dobbeltsidet nyresvigt. På den hårde måde har hun lært, at hver dag tæller, men også, at det heller ikke behøver at være så alvorligt alt sammen. Derfor nyder hun at overgive sig til latteranfaldene i TV2's nye lørdagsunderholdning 'Hvem holder masken?'

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Olivia Salo fortæller om 'Paradise Hotel'...

– Det ene år slår jeg et slag for nøgne og naturlige kroppe i 'Date mig nøgen', og det næste er folk klædt så meget ud, så man ikke aner, hvem det er, ler Ibi og fortæller, at hun elsker det sydkoreanske tv-koncept, hvor kendte er forklædt i farverige kostumer.

SE BILLEDERNE: Så søde var ‘Forsidefruerne’ som børn

– Asiatiske underholdningsshows er bare vanvittige. Der må man bare overgive sig og grine med.

Efter sygdommen og skilsmissen fra Simon Makienok er Ibi startet på en frisk med sønnen Anakin, 13. De er flyttet ind i en lejlighed i København og ved siden af tv-arbejdet er hun startet på et privat slægtsforskningsprojekt.

LÆS OGSÅ: Blev kærester efter ‘Robinson’

Sjælen skal finde hjem

– Vi er et godt sted, og det har hjulpet mig med at komme videre. Anakin er også startet i en ny skole. Det var en dejlig, glidende overgang. Jeg skulle jo ligesom også videre, så jeg kunne få afsluttet kapitlet og markeret mit comeback efter en sindssyg sygdom, der kunne have slået mig ihjel. Hun oplever desværre stadig, at der falder skygger fra den grimme tid.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Freja Kirk og Sus Wilkins fortæller om deres jul og fremtidsplaner... 

LÆS OGSÅ: CHOK: Ung mor skal skilles

– Selv om man er erklæret rask, er der nogle efterdønninger. Sjælen skal lige finde hjem. Jeg har stadig mange mareridt. Det er et chok, at man overhovedet har været igennem det. Det skal fordøjes.

Hun skriver meget og har tre notesbøger ved siden af sin seng, fordi tankemylderet ellers kan holde hende søvnløs. Et krimimanus er blevet lagt til side til fordel for hendes families historie.

LÆS OGSÅ: Lisbeth Østergaard søger julehjælp

– Efterhånden som jeg er blevet ældre, er jeg blevet interesseret i, hvor jeg kommer fra. På min fars side nedstammer jeg fra de huguenotter, som Frederik 4. i 1720 inviterede til at bosætte sig i Fredericia. Det var fransk reformerte, der var forfulgt af den katolske kirke og i første omgang havde bosat sig i Berlin. De kunne lave tobak, så dem kunne man godt se fornuften i at få til landet, fortæller Ibi.

Og rygning, som tipoldeforældrene var med til at gøre nemmere, er noget, der præcis 300 år senere er omdrejningspunktet i Ibis familie.

LÆS OGSÅ: WHAT: ‘Vild med dans’-stjerne holder jul uden kæresten

– Hvis min far står og ryger ud af vinduet, siger Anakin, at han gerne vil have han holder op med at ryge. Min søn er fra klima-generationen, og det gør mig sindssygt stolt, at han tager ansvar. Hans generation tager virkelig et opgør med alle vores dårlige vaner, så på den måde bliver ringen måske sluttet.